Database back-up importeren (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Database back-up importeren (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om een database-dump of -back-up te importeren:

via Plesk (aangeraden)

1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik in het rechtermenu op DatabaseDatabase
  3. Klik onder de database naam op de knop Dump importeren, als de database waarnaar u een database-back-up of -dump wilt importeren nog niet bestaat dan kunt u deze eerst aanmaken Dump importeren
  4. Klik op de knop Kies bestand onder Uploaden en selecteer vervolgens de database-back-up of -dump die u wilt importeren vanaf uw computer. Of, kies onder Importeren de database-dump of -back-up die u eerder naar uw WordPress webhostingpakket heeft geüpload
  5. Vink De database opnieuw aanmaken aan als u de database, waarvan u een back-up probeert te importeren, opnieuw wilt aanmaken. Dit is alleen mogelijk als het een volledige database-dump of -back-up betreft.
  6. Klik op de knop OKOK
De databaseback-up wordt nu geïmporteerd. Afhankelijk van de grootte van de database kan het enkele minuten duren voordat de import is voltooid.

via phpMyAdmin

1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik in het rechtermenu op DatabaseDatabase
  3. Klik onder de database naam op de knop phpMyAdmin, als de database waarnaar u een database-back-up of -dump wilt importeren nog niet bestaat dan kunt u deze eerst aanmaken phpMyAdmin
  4. Klik bovenaan op het tabblad Importeren
  5. Klik op de knop Kies bestand en kies de database back-up welke u wilt importeren Kies bestand
  6. Klik tot slot onderaan op de knop Importeren Importeren
De databaseback-up wordt nu geïmporteerd. Afhankelijk van de grootte van de database kan het enkele minuten duren voordat de import is voltooid.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.