SSH verbinding maken (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting SSH verbinding maken (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Er zijn twee verschillende methodes waarop u een SSH verbinding tot stand kunt brengen met uw WordPress webhostingpakket, maak een keuze:

via Terminal (aangeraden)

Volg het onderstaande stappenplan om doormiddel van de in het controlepaneel ingebouwde Terminal applicatie een SSH verbinding te maken met uw WordPress webhostingpakket:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik onder het kopje Dev Tools op SSH-terminal, als deze optie niet getoond wordt dan is de SSH-toegang op uw WordPress webhostingpakket niet ingeschakeld SSH-terminal
U kunt het getoonde venster gebruiken om shell commando’s op uw webhostingpakket uit te voeren.

via SSH client

Volg het onderstaande stappenplan om doormiddel van een SSH client een SSH verbinding te maken met uw WordPress webhostingpakket:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Zoek bovenaan de pagina naar SSH Keys
  3. Klik op SSH Keys SSH Keys
  4. Klik op de knop Add Key Add Key
  5. Vul bij het veld Key uw publieke RSA-sleutel in
  6. Klik op de knop Add Add
  7. Neem tot slot contact met ons op en vraag om uw IP-adres (3.139.82.23) toe te staan voor SSH toegang tot uw WordPress webhostingpakket
U kunt nu met SSH verbinding maken op poort 86, gebruik hierbij uw eigen domeinnaam of de servernaam als hostnaam en de gebruikersnaam van uw webhostingpakket. Zorg ervoor dat uw private RSA-sleutel is ingeladen.

SSH toegang inschakelen

Volg het onderstaande stappenplan om SSH toegang op uw WordPress webhostingpakket in te schakelen:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Ga naar het tabblad Hosting & DNS Hosting & DNS
  3. Klik op Hosting Hosting
  4. Kies onder het kopje SSH bij het veld Type voor /bin/bash (chrooted)
  5. Klik op de knop Opslaan Opslaan
Zodra SSH toegang op uw webhostingpakket is ingeschakeld kunt u één van de twee bovenstaande stappenplannen gebruiken om een SSH verbinding tot stand te brengen.
Let op: Hou er rekening mee dat het gebruik van SSH toegang risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u bekend bent met het werken op de command line en dat u weet wat u doet voordat u deze functie gebruikt.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.

Bijgewerkt op: 14-01-2024 Bijgewerkt op: 14-01-2024