WordPress installeren (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting WordPress installeren (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Volg onderstaand stappenplan om WordPress op uw WordPress webhostingpakket te installeren:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik onder het kopje Dev Tools op WP ToolkitWP Toolkit
  3. Klik op de knop WordPress installeren, als u al een WordPress installatie heeft uitgevoerd vindt u de installatie knop linksbovenWordPress installeren
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies onder het kopje Algemeen bij het veld Zoekpad van installatie de domeinnaam en eventueel de map waarin u WordPress wilt installeren
    • Vul bij het veld Titel van website de gewenste naam van uw WordPress website of applicatie in
    • Kies bij het veld Plugin- of themaset of u bepaalde plugins of thema’s voor wilt installeren (niet verplicht)
    • Kies bij het veld Taal van website de taal welke u als standaard in wilt stellen in WordPress
    • Kies bij het veld Versie de versie welke u wilt installeren, we adviseren dit veld onveranderd te laten
    • Vul onder het kopje WordPress-beheerder bij het veld Gebruikersnaam de door u gewenste gebruikersnaam in
    • Vul bij het veld Wachtwoord het door u gewenste wachtwoord in (we adviseren minimaal 16 karakters en een combinatie van grote- en kleine letters, cijfers en symbolen)
    • Vul bij het veld E-mail het e-mailadres in welke u aan het beheerder account wilt koppelen
  5. Klik linksonder op de knop InstallerenInstalleren
Het duurt over het algemeen een aantal minuten voordat de installatie is afgerond, tijdens de installatie ziet u rechtsonder een voortgangsbalk waarmee u de status van de installatie in de gaten kunt houden. Installatie voortgang Zodra WordPress is geïnstalleerd en uw domeinnaam actief is kunt u direct aan de slag met uw nieuwe website. Klik op de Aanmelden knop om met Single Sign-On (SSO) op WordPress in te loggen: Aanmelden
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.