Gratis SSL certificaat installeren (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Gratis SSL certificaat installeren (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Onze WordPress webhostingpakketten zijn voorzien van AutoSSL. Dit betekent dat uw domeinnaam binnen enkele uren nadat u deze aan uw WordPress webhostingpakket heeft toegevoegd automatisch voorzien wordt van een gratis SSL-certificaat.

Volg onderstaande stappen om een handmatig een SSL certificaat te installeren:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik onder het kopje Beveiliging op SSL/TLS-certificatenSSL/TLS-certificaten
  3. Klink onderaan de pagina bij Installeer een gratis basiscertificaat, geleverd door Let’s Encrypt op de knop Installeren
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Vink de optie De domeinnaam beveiligen aan
    • Vink de optie Beveilig het wildcard-domein (inclusief www en webmail) aan (niet verplicht, wel aangeraden). De opties Voeg een "www-subdomein" toe voor het domein en elk geselecteerd alias en Beveiligde webmail op dit domein worden bij het aanvinken van deze optie ook aangevinkt
    • Vink de optie Het certificaat aan het maildomein toewijzen aan (niet verplicht, wel aangeraden)
  5. Klik op de knop Gratis ophalenGratis ophalen
  6. Wacht een paar minuten, om er zeker van te zijn dat de DNS zone is gewijzigd, en klik vervolgens op de knop DoorgaanDoorgaan
Het SSL-certificaat is nu gegenereerd en zal binnen enkele minuten op de door u gekozen domeinnaam en/of subdomeinen worden geïnstalleerd.
Alleen voor domeinnamen en subdomeinen die correct gekoppeld zijn aan en verwijzen naar uw webhostingpakket kan een gratis SSL-certificaat worden gegenereerd.

Zorg ervoor dat uw DNS-instellingen correct zijn geconfigureerd en dat uw domeinnaam naar de juiste IP-adressen verwijst voordat u probeert een SSL-certificaat te genereren.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.