Database aanmaken (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Database aanmaken (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om een nieuwe database aan te maken:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik in het rechtermenu op DatabaseDatabase
  3. Klik op de knop + Database toevoegenDatabase toevoegen
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul onder het kopje Algemeen bij het veld Databasenaam de gewenste naam van de database in
    • Geef bij het veld Gerelateerde site aan op welke domeinnaam deze database zal worden gebruikt (niet verplicht)
    • Als u een nieuwe gebruiker aan wilt maken voor database volgt u onderstaande stappen, als u geen gebruiker aan wilt maken kunt u deze stappen overslaan:
      • Vink onder het kopje Gebruikers het veld Een Databasegebruiker aanmaken aan
      • Vul bij het veld Gebruikersnaam de gewenste gebruikersnaam voor de database gebruiker in
      • Vul bij het veld Wachtwoord een eigen gekozen wachtwoord voor de database gebruiker in, we adviseren minimaal 16 karakters en een combinatie van grote- en kleine letters, cijfers en symbolen
      • Vul bij het veld Bevestig wachtwoord nogmaals het eigen gekozen wachtwoord in
      • Als u wilt dat deze gebruiker aan alle reeds bestaande databases wordt toegevoegd vinkt u de optie Gebruiker heeft toegang tot alle databases binnen het geselecteerde abonnement aan
  5. Klik op de knop OKOK
De database en database gebruiker zijn nu succesvol aangemaakt.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.