Kan ik DNSSEC instellen voor mijn domeinnaam?

Veelgestelde vragen Domeinnaam Kan ik DNSSEC instellen voor mijn domeinnaam?
Zoeken
Momenteel bieden we nog geen optie voor klanten om zelfstandig DNSSEC in te stellen voor hun domeinnamen.

Als u DNSSEC voor uw domeinnaam geactiveerd wilt hebben, neem dan alstublieft contact met ons op. Wij kunnen DNSSEC inschakelen voor domeinnamen die gebruikmaken van door ons beheerde nameservers, op basis van uw verzoek.

We zijn van plan om in de toekomst DNSSEC automatisch in te schakelen voor alle domeinnamen die gebruikmaken van onze nameservers. Op dit moment kunnen we echter nog geen indicatie geven van de verwachte tijdlijn voor deze implementatie.

Wat is DNSSEC?

DNSSEC, wat staat voor Domain Name System Security Extensions, is een reeks van beveiligingsprotocollen ontworpen om het Domain Name System (DNS) veiliger te maken. Het voornaamste doel van DNSSEC is om de authenticiteit en integriteit van DNS-antwoorden te garanderen, waardoor het moeilijker wordt voor aanvallers om DNS-spoofing of cache poisoning-aanvallen uit te voeren.

Bij DNSSEC worden digitale handtekeningen gebruikt om ervoor te zorgen dat de DNS-informatie die een gebruiker ontvangt daadwerkelijk afkomstig is van de legitieme bron en niet is gemanipuleerd tijdens de overdracht. Dit helpt om gebruikers te beschermen tegen omgeleid worden naar frauduleuze websites, wat essentieel is voor het behoud van de integriteit en vertrouwelijkheid van online transacties.

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024