Domeinnaam

Naar welk e-mailadres wordt de verhuisbevestiging verzonden?

Veelgestelde vragen Domeinnaam Naar welk e-mailadres wordt de verhuisbevestiging verzonden?
Zoeken
Wanneer een domeinnaam wordt verhuisd, stuurt de registry vaak een e-mail naar de eigenaar van de domeinnaam. Meestal betreft dit een mededeling over de aangevraagde verhuizing, maar in sommige gevallen wordt er ook gevraagd om de verhuizing te bevestigen via een link die in dezelfde e-mail wordt meegestuurd.

Deze e-mail wordt doorgaans verzonden naar de domeinhouder of het administratieve contact, afhankelijk van de domeinextensie, die eerder is opgegeven.

Het bekende e-mailadres is in de meeste gevallen online opvraagbaar, tenzij de domeinnaam anoniem is geregistreerd of er expliciet is verzocht om deze informatie niet in de publieke WHOIS-resultaten te publiceren.
Extensie E-mail naar... Publieke WHOIS
.NL Houder, alleen een melding Website SIDN
.BE Houder, verhuiscode Website DNS Belgium
.EU Houder, verhuiscode Website EurID
Overige* Administratief contact, bevestigingslink Website DomainTools
*Dit is van toepassing op de meeste gTLD’s (generic Top-Level Domains). ccTLD’s (country code Top-Level Domains) hanteren vaak hun eigen specifieke regels. Voor vragen over de verhuisprocedure van een bepaalde domeinextensie kunt u contact met ons opnemen.
Belangrijk! Zorg ervoor dat de e-mailadressen van de domeinhouder en het administratief contact kloppen. Is het e-mailadres verouderd? Vraag dan de huidige provider het e-mailadres aan te passen.

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024

Zoeken