Domeinnaam

Wat zijn premium domeinnamen?

Veelgestelde vragen Domeinnaam Wat zijn premium domeinnamen?
Zoeken
Premium domeinnamen zijn domeinnamen die als waardevoller worden beschouwd dan standaard domeinnamen vanwege bepaalde wenselijke kenmerken. Deze kenmerken kunnen zijn:
  • Kort en beknopt: Ze zijn vaak kort, waardoor ze makkelijker te onthouden en in te typen zijn.
  • Makkelijk te onthouden: Ze bevatten vaak eenvoudige, herkenbare woorden of zinnen die gemakkelijk te onthouden zijn.
  • Keyword-rijk: Ze bevatten vaak populaire zoekwoorden die relevant zijn voor bepaalde bedrijfstakken of markten, wat kan helpen bij SEO (zoekmachineoptimalisatie).
  • Merkbaar: Ze zijn vaak merkbaar en uniek, waardoor ze ideaal zijn voor brandingdoeleinden.
  • .com extensie: Hoewel premium domeinen in elke extensie kunnen bestaan, worden .com-domeinen vaak als het meest waardevol beschouwd.
Door deze kenmerken worden premium domeinnamen vaak tegen een hogere prijs verkocht dan standaard domeinnamen. Ze worden soms direct door domeinregistreerders aangeboden of op de secundaire markt verhandeld via domeinmakelaars of veilingplatforms. Bedrijven en individuen kiezen vaak voor een premium domeinnaam om hun online aanwezigheid en merkidentiteit te versterken.

Premium domeinnaam bestellen

Hoewel de premium domeinnamen van langer bestaande domeinextensies, zoals .com en .nl, al lang geleden door iemand zijn geregistreerd, is dit bij nieuwere domeinextensies zoals .shop niet het geval. Elke registry beslist zelf welke domeinnamen als premium worden beschouwd en bepaalt de prijs ervoor. De prijzen voor premium domeinnamen variëren sterk, ze kunnen uiteenlopen van enkele tientallen tot duizenden euro’s.

Om deze reden is het helaas niet mogelijk om bij ons een premium domeinnaam te registreren. Wel kunnen wij voor u opvragen wat een bepaalde domeinnaam kost en, als u geïnteresseerd bent in de aanschaf ervan, de opties bespreken die u heeft om de domeinnaam te registreren.

Bijgewerkt op: 13-01-2024 Bijgewerkt op: 13-01-2024

Zoeken