Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?

Veelgestelde vragen Algemeen Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?
Zoeken
In een aantal van onze supportartikelen wordt verwezen naar de servernaam. Hieronder leggen wij stapsgewijs uit hoe u de servernaam kunt achterhalen, via:
Via Mijn Xynta
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op Webhosting
  3. Klik in het overzicht op het webhostingpakket waarvan u de servernaam wilt opvragen
  4. Onder het kopje Gegevens vindt u onder Controlepaneel de tekst U staat op server: en daarachter vindt u de servernaam (bijvoorbeeld: dhs1.srvnl.nl)

Via Website check
  1. Ga naar de pagina Website check
  2. Vul het adres van uw website in en klik op Nu checken
  3. U krijgt de volgende terugkoppeling: "Na controle hebben we vastgesteld dat deze website op server dhs1 bij ons is ondergebracht." Hierbij is dhs1 de servernaam Website check

Via Terminal (macOS)
  1. Klik rechtsboven op het Vergrootglas vergrootglas-icoon
  2. Voer Terminal in en druk op de "Enter"-toets
  3. Voer het commando traceroute voorbeeld.cc in en druk op de "Enter"-toets
~ % traceroute voorbeeld.cc
traceroute to voorbeeld.cc (185.117.226.70), 64 hops max, 52 byte packets
 1  192.168.1.1 (192.168.1.1)  23.449 ms  25.399 ms  18.838 ms
 2  dhs1.srvnl.nl (185.117.226.70)  19.821 ms  24.233 ms  15.979 ms
De laatste regel laat zien dat voorbeeld.cc op server dhs1.srvnl.nl is ondergebracht. Het eerste deel van de hostnaam is de servernaam. voorbeeld.cc staat op dhs1.

Via Command Prompt (Windows)
  1. Druk op de "Windows Windows"- en "R"-toets
  2. Vul cmd in en druk op de "Enter"-toets
  3. Voer het commando tracert voorbeeld.cc in en druk op de "Enter"-toets
Net zoals bij het bovenstaande voorbeeld (Via Terminal (macOS) stap 3) is bij de laatste hop de hostnaam te vinden, waarvan het eerste deel de servernaam is.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door uw eigen website adres.