PHP versie wijzigen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting PHP versie wijzigen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om de gebruikte PHP-versie op uw Webhostingpakket te wijzigen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Extra Programma’s op Select PHP Version Select PHP Version
  3. Kies met behulp van het Current PHP version veld welke PHP versie (5.6, 7.x, 8.x) u wilt gebruiken
  4. Klik tot slot op de knop Apply Apply
De PHP-versie die actief is op uw Webhostingpakket wordt nu door de server gewijzigd. Binnen 5 minuten zou de nieuw gekozen PHP-versie actief moeten zijn.

Controleer na het wijzigen van de PHP-versie of de PHP-extensies ’opcache’ en ’redis’ nog zijn ingeschakeld. Beide zijn belangrijk voor de caching van uw website en verminderen de belasting op uw Webhostingpakket.
Let op: Als uw website niet goed werkt of helemaal niet werkt met de nieuw gekozen PHP-versie, kunt u deze altijd met dezelfde stappen terugzetten naar de eerder ingestelde PHP-versie.