Eigen back-up maken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Eigen back-up maken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Wij maken dagelijks een back-up van uw webhosting pakket en bewaren deze back-ups een week voor u. Na de zevende dag wordt de oudste back-up automatisch overschreven.

Als u aan uw website gaat werken, raden we u aan om eerst zelf een back-up te maken. Dit kunt op twee verschillende methodes doen:

Methode 1 (DirectAdmin)

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje op Geavanceerde Functies op Backups Maken/TerugzettenDirectAdmin back-up 3
  3. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies bij Inclusief voor Geselecteerde Domeinen als u maar van één domeinnaam een back-up wilt maken, maar aan één website gaat werken (niet verplicht)
    • Vink de kopjes E-mails, FTP en Prullenbak uit
    • Controleer of de kopjes Website Data en Database aangevinkt staan
  4. Klik op de groene knop BACKUP MAKENDirectAdmin back-up 4
De back-up zal nu worden gemaakt, u ontvangt een e-mail op het bij ons bekende e-mailadres zodra de back-up is afgerond. Eigen gemaakte back-ups worden opgeslagen in de /backups folder.

Methode 2 (Installatron)

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Extra Programma’s op Installatron Applications Installer Installatron Applications Installer
  3. Ga naar het tabblad Mijn Applicaties
  4. Klik bij de applicatie waarvan u een back-up wilt maken op de knop ReservekopieReservekopie
  5. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies bij Backup Location de locatie waar u de back-up op wilt staan, standaard is Mijn webhosting account (Hou er rekening mee dat u dit schijfruimte kost, verwijder backups die u niet meer nodig heeft.)
    • Vul bij het veld Label eventueel een korte omschrijving van de back-up in zodat u deze later makkelijk kan herkennen (niet verplicht)
  6. Klik tot slot op de knop Reservekopie om de back-up te starten
De back-up wordt nu gemaakt, afhankelijk van de grootte van de applicatie kan dit enkele minuten tot een uur duren. U krijgt een balk en percentage te zien waarmee u de voortgang van de back-up in de gaten kunt houden. Reservekopie voortgang
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door uw eigen websiteadres.

Bijgewerkt op: 31-12-2023 Bijgewerkt op: 31-12-2023