Firewall beheren (Managed VPS)

Handleidingen Managed VPS Firewall beheren (Managed VPS)
Volg onderstaande stappenplannen om een IP-adres te (de)blokkeren, aan de whitelist toe te voegen en de reden van een IP-blokkade te bekijken:

IP-adres deblokkeren

1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik aan de linkerkant op Extra FeaturesExtra Features
  3. Klik vervolgens op ConfigServer Security & FirewallConfigServer Security & Firewall
  4. Ga naar het kopje csf - Quick Actions
  5. Vul achter de knop Quick Unblock in het veld het IP-adres in dat u wilt deblokkeren
  6. Klik tot slot op de knop Quick UnblockQuick Unblock
Het IP-adres is nu gedeblokkeerd.

IP-adres toevoegen aan de whitelist

1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik aan de linkerkant op Extra FeaturesExtra Features
  3. Klik vervolgens op ConfigServer Security & FirewallConfigServer Security & Firewall
  4. Ga naar het kopje csf - Quick Actions
  5. Vul in het groene veld het IP-adres in dat u aan de whitelist wilt toevoegen
  6. Klik tot slot op de knop Quick AllowQuick Allow
Het IP-adres is nu toegevoegd aan de whitelist.

IP-adres blokkeren

1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik aan de linkerkant op Extra FeaturesExtra Features
  3. Klik vervolgens op ConfigServer Security & FirewallConfigServer Security & Firewall
  4. Ga naar het kopje csf - Quick Actions
  5. Vul in het rode veld het IP-adres in welke u wilt blokkeren
  6. Klik tot slot op de knop Quick DenyQuick Deny
Het IP-adres is nu geblokkeerd.

Reden van IP-blokkade achterhalen

1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik aan de linkerkant op Extra FeaturesExtra Features
  3. Klik vervolgens op ConfigServer Security & FirewallConfigServer Security & Firewall
  4. Ga naar het kopje csf - ConfigServer Firewall
  5. Vul achter de knop Search for IP in het veld het IP-adres in waarvan u de reden van blokkade wilt weten
  6. Klik tot slot op de knop Search for IPSearch for IP
Als het IP-adres geblokkeerd is, bevat de laatste regel de reden van blokkade, bijvoorbeeld:
csf.deny: xx.xx.xx.xx # lfd: (smtpauth) Failed SMTP AUTH login from xx.xx.xx.xx (NL/Netherlands/-): 5 in the last 3600 secs - Fri Apr 22 13:03:22 2022
Als u de reden van blokkade niet begrijpt, kunt u hierover contact met ons opnemen. Wij leggen u uit waarom het IP-adres is geblokkeerd en vertellen u hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.
In het genoemde stappenplan dient u mvm-klantnaamX.srvnl.nl te vervangen door de hostnaam van uw Managed VPS-pakket. U kunt deze hostnaam vinden door in te loggen op https://mijn.xynta.com/managed-vps. Klik daar op de desbetreffende server aan de rechterkant voor de details.