SSH verbinding maken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting SSH verbinding maken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Er zijn twee verschillende methodes waarop u een SSH verbinding tot stand kunt brengen met uw webhostingpakket, maak een keuze:

via Terminal (aangeraden)

Volg onderstaand stappenplan om doormiddel van de in het controlepaneel ingebouwde Terminal applicatie een SSH verbinding te maken met uw webhostingpakket:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Systeem Info & Bestanden op TerminalTerminal
U kunt het getoonde venster gebruiken om shell commando’s op uw webhostingpakket uit te voeren.

via SSH client

Volg onderstaand stappenplan om doormiddel van een SSH client een SSH verbinding te maken met uw webhostingpakket:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Geavanceerde Functies op SSH SleutelsSSH Sleutels
  3. Klik rechtsboven op de groene knop PLAK DE SLEUTELSSH Sleutel plakken
  4. Plak uw publieke RSA-sleutel in het veld Lijn
  5. Klik op de groene knop AANMAKEN
  6. Neem tot slot contact met ons op en vraag om uw IP-adres (18.209.209.28) toe te staan voor SSH toegang tot uw Standaard of Reseller webhostingpakket
U kunt nu met SSH verbinding maken op poort 86, gebruik hierbij uw eigen domeinnaam of de servernaam als hostnaam en de gebruikersnaam van uw webhostingpakket. Zorg ervoor dat uw private RSA-sleutel is ingeladen.
Let op: Hou er rekening mee dat het gebruik van SSH toegang risico’s met zich meebrengt. Zorg ervoor dat u bekend bent met het werken op de command line en dat u weet wat u doet voordat u deze functie gebruikt.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 05-01-2024 Bijgewerkt op: 05-01-2024