SSH verbinding maken (Managed VPS)

Handleidingen Managed VPS SSH verbinding maken (Managed VPS)
Zoeken
Volg onderstaand stappenplan om een SSH-verbinding te maken met uw Managed VPS-pakket:
  1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik links op Account ManagerAccount Manager
  3. Klik op Show All UsersShow All Users
  4. Klik in het overzicht op de gebruikersnaam van het account waarmee u via SSH wilt verbinden
  5. Klik aan de rechterkant op Login as gebruikersnaamLogin as gebruikersnaam
  6. Klik links op Advanced FeaturesAdvanced Features
  7. Klik op SSH Keys*SSH Keys
  8. Klik aan de rechterkant op Paste KeyPaste Key
  9. Plak uw publieke RSA-sleutel in het veld Line
  10. Klik op de groene knop CREATELine + CREATE
  11. Voeg het IP-adres waarmee u met SSH wil verbinden toe aan de firewall whitelist van uw Managed VPS-pakket (Meer info: Firewall beheren) of neem contact met ons op om uw IP-adres (op te vragen via https://www.xynta.com/ip) aan de firewall whitelist toe te laten voegen
Verbind nu met poort 7369 naar de hostnaam van uw Managed VPS-pakket en gebruik de gebruikersnaam van het account waaraan u uw publieke RSA-sleutel heeft toegevoegd.

*Als de pagina SSH keys zoals genoemd wordt bij stap 7 van bovenstaand stappenplan niet zichtbaar is, controleer dan of u SSH heeft ingeschakeld voor het desbetreffende account:
  1. Log in als gebruiker admin op https://mvm-servernaam.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik links op Account ManagerAccount Manager
  3. Klik op Show All UsersShow All Users
  4. Klik in het overzicht op de gebruikersnaam van het account waarbij de pagina SSH Keys niet zichtbaar is
  5. Klik op het tabblad ModifyModify-tabblad
  6. Controleer of de optie SSH aangevinkt staat, als dit niet zo is vink deze dan aanSSH optie
  7. Klik tot slot onderaan de pagina op de groene knop SAVEKnop SAVE
De pagina SSH Keys zou nu wel zichtbaar moeten zijn, herhaal nu het eerste stappenplan om het uw publieke RSA-sleutel aan het account toe te voegen.
U kunt alleen verbinding maken via SSH met de accounts die u zelf heeft aangemaakt. Toegang als superuser of administrator (root) is niet toegestaan.
In het genoemde stappenplan dient u mvm-klantnaamX.srvnl.nl te vervangen door de hostnaam van uw Managed VPS-pakket. U kunt deze hostnaam vinden door in te loggen op https://mijn.xynta.com/managed-vps. Klik daar op de desbetreffende server aan de rechterkant voor de details.

Bijgewerkt op: 31-12-2023 Bijgewerkt op: 31-12-2023