Staging omgeving maken (Webhosting)

Handleidingen WordPress Staging omgeving maken (Webhosting)
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg onderstaand stappenplan om een staging omgeving voor uw WordPress website te maken:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Extra Programma’s op Installatron Applications Installer WordPress staging 1
  3. Ga naar het tabblad Mijn Applicaties
  4. Klik bij de applicatie waarvoor u een staging omgeving wilt maken op de knop Kopieer WordPress staging 2
  5. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies onder het kopje Bestemming bij het veld Domein de domeinnaam waarop u de staging omgeving wilt installeren
    • Als u de staging omgeving in een aparte map wilt installeren, kunt u onder het kopje Bestemming bij het veld Pad een map invullen
    • Vink onder het kopje Bestemming bij het veld Create a Staging site? "Yes, the cloned installation will be a used for development and testing purposes, with the ability to sync changes with the live installation." aan
    • We adviseren u de rest van het formulier onveranderd te laten
  6. Klik op de knop Klonen om de staging omgeving voor de eerder gekozen applicatie aan te maken
Het duurt over het algemeen een aantal minuten voordat de staging omgeving is aangemaakt, tijdens het klonen ziet u een balk waarmee u de voortgang van de kloon-actie in de gaten kunt houden.

Zodra de applicatie gekloond is kunt u direct aan de slag met de nieuwe staging omgeving. Klik op de /wp-admin link om met Single Sign-On (SSO) op de staging omgeving in te loggen: WordPress staging 3