Spamfilter inschakelen en instellen (Webhosting)

Handleidingen E-mail Spamfilter inschakelen en instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard-, E-mail en Reseller Webhostingpakketten
De spamfilter op uw webhostingpakket staat standaard uitgeschakeld, dit om bijvoorbeeld problemen met externe e-mailservices zoals Microsoft 365 en Google Workspace te voorkomen.

Als u uw spamfilter nog niet eerder heeft ingeschakeld volg dan onderstaand stappenplan:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Ga naar het kopje E-mail Beheer
  3. Klik op de knop SpamAssassin instellenSpamassassin instellen
  4. Klik op de groene knop SPAMASSASSIN INSCHAKELENSPAMASSASSIN INSCHAKELEN
De spamfilter is nu ingeschakeld.

Volg onderstaand stappenplan om de spamfilter op de juiste manier in te stellen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Ga naar het kopje E-mail Beheer
  3. Klik op de knop SpamAssassin instellenSpamassassin instellen
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies bij het veld Blok Strategie voor de optie Gebruiker Spambox of kies voor Verwijderen als u spam direct wilt verwijderen
    • Kies bij het veld Hoge score blok voor de optie Ja
    • Laat het veld Globale drempel onveranderd, deze staat standaard ingesteld op 5.0
    • Verander het veld Onderwerp overschrijven naar Ja, deze staat standaard ingesteld op Nee
    • Laat het veld Spam bezorging onveranderd, deze staat standaard ingesteld op Bijlagen gebruiken
  5. Klik tot slot op de knop CONFIGURATIE OPSLAANCONFIGURATIE OPSLAAN
De spamfilter op uw webhostingpakket is nu op de juiste manier ingesteld, na de eerste keer inschakelen en instellen kan het 5 dagen voordat het spamfilter optimaal werkt.

Als optie 1 (Waar wilt u dat de spam naartoe gaat?) is ingesteld op Postvak IN (niet blokkeren), worden spamberichten wel gefilterd, maar niet geblokkeerd (en dus bezorgd).
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door uw eigen website adres.

Bijgewerkt op: 01-01-2024 Bijgewerkt op: 01-01-2024