Gratis SSL certificaat installeren (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Gratis SSL certificaat installeren (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard-, E-mail en Reseller Webhostingpakketten
Onze webhostingpakketten zijn voorzien van AutoSSL. Dit betekent dat uw domeinnaam binnen enkele uren nadat u deze aan uw webhostingpakket heeft toegevoegd automatisch voorzien wordt van een gratis SSL-certificaat.

Als u handmatig een gratis SSL-certificaat voor uw domeinnaam wilt genereren, kunt u dat op twee verschillende manieren doen:

Methode 1 (aanbevolen)

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op SSL Certificaten DirectAdmin SSL Certificaten 1
  3. Klik vervolgens op het tabblad Gebruik het beste overeenkomende certificaat
  4. Klik op de groene knop OPSLAAN
  5. Klik in het tweede submenu op het tabblad Handmatige trigger
  6. Vink vervolgens alle 3 de vierkantjes/checkboxes aan:
    • Wildcard: *.voorbeeld.cc, voorbeeld.cc
    • Sub-Domeinen
    • Domein Pointers
  7. Klik tot slot op de groene knop OPNIEUW TRIGGEREN VOOR DIT DOMEINDirectAdmin SSL Certificaten 2
Er wordt nu een SSL-certificaat gegenereerd voor alle domeinnamen en subdomeinen op uw webhosting pakket. Het kan ~30 minuten duren voordat het SSL-certificaat gegenereerd en geïnstalleerd is.

Via het tabblad Volgende nieuwe pogingen in het tweede submenu kunt u nog lopende aanvragen bekijken en via het tabblad Certificaat kunt u reeds geïnstalleerde SSL-certificaten zien.

Methode 2

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op SSL Certificaten DirectAdmin SSL Certificaten 1
  3. Klik vervolgens op het tabblad Krijg automatisch certificaat van ACME Provider
  4. Vink de domeinnamen en subdomeinen aan waarvoor u een SSL-certificaat wilt genereren
  5. Klik tot slot onderaan de pagina op de groene knop OPSLAANDirectAdmin SSL Certificaten 3
Afhankelijk van het aantal domeinnamen en subdomeinen dat u heeft gekozen, duurt het ongeveer 30 minuten voordat uw Lets Encrypt SSL-certificaat gereed is.

Let op! Als het niet lukt om een SSL-certificaat te genereren, blijf dan niet proberen. De teruggegeven fout moet eerst opgelost worden. Als u te vaak een poging doet om een SSL-certificaat te genereren, kan er een (tijdelijke) blokkade ontstaan.
Alleen voor domeinnamen en subdomeinen die correct gekoppeld zijn aan en verwijzen naar uw webhostingpakket kan een gratis SSL-certificaat worden gegenereerd.

Zorg ervoor dat uw DNS-instellingen correct zijn geconfigureerd en dat uw domeinnaam naar de juiste IP-adressen verwijst voordat u probeert een SSL-certificaat te genereren.