Two factor authentication (2FA) inschakelen

Artikelen Handleidingen Two factor authentication (2FA) inschakelen
Zoeken
Volg onderstaand stappenplan om Two factor authentication (2FA) voor bijvoorbeeld het gebruik van Mijn Xynta, DirectAdmin- en Plesk controlepaneel in te schakelen:

Mijn Xynta

1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op MIJN ACCOUNTMijn Account
  3. Klik in het submenu op de tweede optie van links: BEVEILIGING Beveiliging
  4. Kies onder het kopje Two-factor authentication de authenticatiemethode die u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit e-mail, sms of Google Authenticator
  5. Nadat u een authenticatiemethode heeft gekozen en andere velden (e-mailadres, telefoonnummer of Google Authenticator Verificatiecode) heeft ingevuld, klikt u op de oranje knop Opslaan Opslaan
Nadat u het inschakelen van Two-factor authentication (2FA) heeft bevestigd, wordt u voortaan bij het inloggen op uw klantaccount om een bevestigingscode gevraagd.

Deze bevestigingscode wordt, afhankelijk van uw keuze bij de authenticatiemethode, per e-mail naar u toegestuurd, per sms naar u toegestuurd of in de Google Authenticator-app aan u getoond.

DirectAdmin

1. Ga naar het DirectAdmin controlepaneel en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Geavanceerde Functies op Twee-Staps Authenticatie DirectAdmin Twee-Staps Authenticatie
  3. Klik op rechts bovenaan op de knop MAAK GEHEIME SLEUTEL AAN
  4. Sla de Nieuwe geheime set ergens veilig op, dit is uw herstelsleutel
  5. Scan tot slot de getoonde QR code met uw 2FA app bijvoorbeeld Google Authenticator, Microsoft Authenticator of AuthyDirectAdmin scan getoonde QR code
Two factor authentication (2FA) is nu ingeschakeld en u wordt voortaan bij het inloggen op DirectAdmin om een bevestigingscode gevraagd welke u in uw 2FA app kunt bekijken. Deze code ververst elke 60 seconden.

Plesk

Plesk ondersteund helaas op dit moment nog geen Two factor authentication (2FA) voor eindgebruikers. Wij zullen dit artikel bijwerken zodra dit wel het geval is.