E-mailadres instellen in Mozilla Thunderbird

Handleidingen E-mail E-mailadres instellen in Mozilla Thunderbird
Zoeken
Voordat u het onderstaande stappenplan volgt, raden wij aan eerst de twee meest voorkomende problemen bij het instellen van een e-mailadres te controleren: verifieer of uw domeinnaam een geldig SSL-certificaat heeft en controleer of u over de correcte inloggegevens beschikt door in te loggen op de webmail.
Voor een volledig overzicht van alle e-mail instellingen kunt u hier terecht.
Volg onderstaand stappenplan om uw e-mailadres aan Mozilla Thunderbird toe te voegen:
  1. Klik rechts bovenaan op Hamburger het hamburger icoon en klik vervolgens op Accountinstellingen
  2. Klik onderaan het venster op de knop Accountacties en klik vervolgens op E-mailaccount toevoegen...E-mailaccount toevoegen...
  3. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Naam uw naam of uw bedrijfsnaam in
    • Vul bij het veld E-mailadres uw e-mailadres in
    • Vul bij het veld Wachtwoord uw e-mailadres wachtwoord in
  4. Klik rechts onderin op de knop DoorgaanDoorgaan
  5. Klik links onderin op de knop Handmatig configureren...Handmatig configureren...
  6. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies onder het kopje INKOMEND bij het veld Protocol voor IMAP
    • Vul bij het veld Server mail.voorbeeld.cc in
    • Kies bij het veld Poort voor 993
    • Kies bij het veld SSL voor SSL/TLS
    • Kies bij het veld Authenticatie voor Normaal wachtwoord
    • Vul bij het veld Gebruikersnaam uw e-mailadres in
    • Vul onder het kopje UITGAAND bij het veld Server mail.voorbeeld.cc in
    • Kies bij het veld Poort voor 465
    • Kies bij het veld SSL voor SSL/TLS
    • Kies bij het veld Authenticatie voor Normaal wachtwoord
    • Vul bij het veld Gebruikersnaam uw e-mailadres in
  7. Klik nu op de knop Opnieuw testen
  8. Klik tot slot op de knop Gereed om het e-mailadres toe te voegenGereed