Verhuizen tussen servers (Managed VPS)

Handleidingen Managed VPS Verhuizen tussen servers (Managed VPS)
Zoeken
Indien u beschikt over meerdere Managed VPS-pakketten, kan het soms nodig zijn om gebruikers van het ene naar het andere pakket (server) te verplaatsen.

Volg deze stap-voor-stap handleiding om één of meerdere gebruikers te verplaatsen:
  1. Log in op de DirectAdmin omgeving van server 1 als de admin gebruikerInloggen DirectAdmin
  2. Ga onder het kopje Admin Tools naar Admin Backup/TransferAdmin Backup/Transfer
  3. Klik aan de rechterkant van de pagina op de link + ScheduleSchedule
  4. Selecteer de gebruikers die u wilt overzetten, of kies All Users om alle gebruikers te verplaatsen. Klik vervolgens op NEXT STEPAll Users
  5. Zorg ervoor dat Now is geselecteerd en ga verder met NEXT STEPNow
  6. Kies voor de optie FTP en voer de FTP-gegevens van server 2 in. Het is aan te raden om de admin gebruikersgegevens van server 2 te gebruiken en de back-ups op te slaan in de map /admin_backups. Ga daarna verder met NEXT STEPFTP-gegevens
  7. Controleer of All Data is geselecteerd en klik op SCHEDULEAll Data
U wordt teruggeleid naar de Admin Backup/Transfer-pagina, waar u binnen enkele minuten het tabblad In progress zult zien.

De back-up procedure is gestart en kan, afhankelijk van het aantal geselecteerde gebruikers, variëren van enkele minuten tot enkele uren. U ontvangt een e-mail zodra de back-up voltooid is.
  1. Log in op de DirectAdmin omgeving van server 2 als admin gebruikerInloggen DirectAdmin
  2. Ga onder Admin Tools naar Admin Backup/TransferAdmin Backup/Transfer
  3. Klik aan de rechterkant van de pagina op de link Restore RestoreRestore
  4. Controleer of het pad in Path overeenkomt met de map die u in stap 6 heeft ingevoerd. In dit voorbeeld zou dit /home/admin/admin_backups moeten zijn. Klik vervolgens op NEXT STEPPath
  5. Zorg ervoor dat het gedeelde IP-adres van server 2 geselecteerd is bij Use the IP en ga verder met NEXT STEPUse the IP
  6. Selecteer onder Files de bestanden die u wilt herstellen. De naam van een geldige back-up ziet er meestal uit als user.admin.gebruikersnaam.tar.gz, reseller.reseller.gebruikersnaam.tar.gz, of admin.root.admin.tar.gz
  7. Klik daarna op RESTORERestore
Na deze stappen keert u terug naar de Admin Backup/Transfer-pagina, waar u binnen enkele minuten het In progress-tabblad zult zien.

Het herstelproces van de geselecteerde back-ups is gestart. Afhankelijk van de hoeveelheid geselecteerde back-ups kan dit proces enkele minuten tot uren in beslag nemen. U ontvangt een e-mail zodra het herstel voltooid is.
  1. Controleer of de naar server 2 verplaatste gebruikers correct functioneren. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld te testen of hun websites nog steeds goed werken en of e-mails correct worden ontvangen.

Mochten er problemen optreden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor ondersteuning bij het oplossen ervan.
  2. Indien alles naar behoren werkt en u bevestigd heeft dat de verplaatste gebruikers niet langer nodig zijn op server 1, kunt u overgaan tot het verwijderen van deze gebruikers van server 1. Na het verwijderen is het raadzaam contact met ons op te nemen zodat wij de DNS-zones van server 2 kunnen synchroniseren.
Belangrijk: Wees altijd voorzichtig bij het verplaatsen van gebruikers. Zorg ervoor dat alles correct is overgezet naar de nieuwe server alvorens u gebruikers van de oude server verwijdert. Het is ook cruciaal om altijd een back-up te maken voordat u wijzigingen doorvoert op uw servers.