WP_CRON uitschakelen voor betere prestaties

Handleidingen WordPress WP_CRON uitschakelen voor betere prestaties
Zoeken
Zo schakelt u wp-cron.php uit om de prestaties van je WordPress website te verbeteren.

Waarom uitschakelen?

Wp-cron.php is een bestand dat bij elke bezoek van een WordPress website wordt uitgevoerd. Voor kleine tot middelgrote websites is dit meestal geen probleem omdat er maar enkele tientallen verzoeken per dag zijn. Maar als een website vaker wordt bezocht, wordt het bestand natuurlijk veel vaker opgevraagd, wat de snelheid van de website kan beïnvloeden.

wp-cron uitschakelen

U kunt wp-cron.php uitschakelen door de volgende code toe te voegen aan het wp-config.php bestand, net voor de regel /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */:
define(’DISABLE_WP_CRON’, true);
Nadat u dit heeft gedaan moet u een cronjob instellen welke bijvoorbeeld elke 15 minuten (/15 *) automatisch door de server uitgevoerd wordt. Voeg de onderstaande opdracht toe door gebruik te maken van bovenstaande uitleg:
wget -q -O - https://voorbeeld.cc/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

WordPress webhosting

Als u een WordPress-webhostingpakket bij ons afneemt dan kunt u het onderstaande stappenplan doorlopen om WP_CRON uit te schakelen:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik in het rechtermenu op WordPressWordPress
  3. Ga naar de WordPress-instalatie waarbij u WP_CRON uit wilt schakelen
  4. Onder het kopje Hulpprogramma’s zet u de optie Wp-cron.php overnemen aan Wp-cron.php overnemen
WP_CRON zal nu niet langer bij elk bezoek van uw website maar als automatische taak (cronjob) op de achtergrond uitgevoerd worden.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.

Bijgewerkt op: 14-01-2024 Bijgewerkt op: 14-01-2024