Accounts back-uppen (Reseller Webhosting)

Handleidingen Reseller Webhosting Accounts back-uppen (Reseller Webhosting)
Zoeken
Volg het onderstaande stappenplan om een back-up te maken van de accounts op uw Reseller Webhostingpakket:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik aan de linkerkant op het kopje Reseller Hulpmiddelen Reseller Hulpmiddelen
  3. Klik op Beheer Gebruikers Backups Beheer Gebruikers Backups
  4. Klik rechtsboven op de knop + PLANNING Planning
  5. Selecteer de gebruikers welke u wilt back-uppen, of kies Alle Gebruikers om alle gebruikers te back-uppen. Klik vervolgens op de knop VOLGENDE STAP. Volgende stap
  6. Kies voor Nu om direct een back-up te maken of kies voor Planning om in te stellen dat bijvoorbeeld dagelijks een back-up moet worden gemaakt. Klik vervolgens op de knop VOLGENDE STAP. Volgende stap
  7. Kies waar u de back-up op wilt staan:
    • Kies voor Lokale om de back-ups op uw Reseller Webhostingpakket op te slaan, let hierbij op dat u hierdoor niet teveel opslagruimte gebruikt
    • Kies voor FTP als u de back-ups door gebruik te maken van FTP op een externe server op wilt slaan. Vul het formulier als volgt in:
      • Vul bij het veld IP het IPv4-adres, IPv6-adres of de hostnaam van de externe server in waarmee u een FTP verbinding wilt maken
      • Vul bij het veld Gebruikersnaam de FTP gebruikersnaam van de externe server in
      • Vul bij het veld Wachtwoord het FTP wachtwoord van de externe server in
      • Vul bij het veld Pad op externe server in waar u de back-ups op wilt slaan, bijvoorbeeld: /backups (standaard: /)
      • Vul bij het veld Poort de FTP poort van de externe server in
      • Vink Secure FTP aan als u het SFTP protocol voor de FTP verbinding wilt maken
  8. Klik tot slot op de knop PLANNING Planning
De back-up wordt nu gestart. Afhankelijk van de hoeveelheid data die u back-upt, kan het enkele minuten tot enkele uren duren voordat de back-up voltooid is. Zodra de back-up voltooid is, ontvangt u hierover een e-mail.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 08-01-2024 Bijgewerkt op: 08-01-2024