Webhosting

Cronjob instellen (Hosting)

Handleidingen Webhosting Cronjob instellen (Hosting)
Dit artikel is van toepassing op onze Web- en Reseller Hosting pakketten
Volg onderstaand stappenplan om een cronjob (automatische taak) in te stellen op uw hosting pakket:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Geavanceerde Functies op Cron TakenCronjob instellen 1
  3. Klik rechts bovenaan op de knop + CRON TAAK AANMAKENCronjob instellen 2
  4. Als u de cronjob elke 15 minuten wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut /15 in
    • Laat de velden Uur, Dag van de Maand, Maand en Dag van de Week onveranderd

Als u de cronjob dagelijks om 3:00 wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut 0 in
    • Vul bij Uur 3 in
    • Laat de velden Dag van de Maand, Maand en Dag van de Week onveranderd

Als u de cronjob alleen op maandag elk uur om :15 wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut 15 in
    • Vul bij Dag van de Week 1 in
    • Laat de velden Uur, Dag van de Maand en Maand onveranderd

U kunt een website zoals Crontab.guru gebruiken om de syntax voor uw cronjob te genereren.
  5. Vul bij Opdracht het uit te voeren commando in, bijvoorbeeld: /usr/local/php /pad/naar/het/bestand.php of wget -q https://voorbeeld.cc/bestand.php
    • Klik op de knop "VOORKOM E-MAILS" als u geen e-mail wilt ontvangen wanneer de cronjob wordt uitgevoerd (aanbevolen). De volgende code wordt dan aan uw commando toegevoegd: /dev/null 2>&1
  6. Klik tot slot rechts onderaan op de groene knop AANMAKEN
De cronjob is nu ingesteld en wordt automatisch uitgevoerd op het door u opgegeven interval.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het adres van uw eigen website.