Domeinnaam toevoegen (WordPress Webhosting)

Handleidingen WordPress Webhosting Domeinnaam toevoegen (WordPress Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze WordPress Webhostingpakketten
Al onze webhostingpakketten, uitgezonderd E-mail Webhosting, bieden ruimte voor meerdere websites. U kunt tot 2 websites op een WordPress Webhosting Compleet-, tot 5 websites op een WordPress Webhosting Completer- en tot 10 websites op een WordPress Webhosting Compleetst-pakket hosten.

Volg het onderstaande stappenplan om een nieuwe domeinnaam toe te voegen aan uw WordPress webhostingpakket:
  1. Login op https://[servernaam].srvnl.nl:8443 (meer info: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?) Inloggen Plesk
  2. Klik bovenaan op de knop Domein toevoegen Domein toevoegen
  3. Vervolgens kunt u kiezen wat u op de nieuwe domeinnaam wilt plaatsen. In dit geval kiezen we voor een Lege website, maar u heeft ook de optie om bijvoorbeeld direct WordPress te installeren Lege website
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Kies onder het kopje voor de optie Geregistreerde domeinnaam
    • Vul bij het veld Geregistreerde domeinnaam uw domeinnaam in, bijvoorbeeld voorbeeld.cc (zonder www, http:// en https://)
    • Kies bij het veld Webruimte het WordPress webhostingpakket waar u de domeinnaam aan toe wilt voegen (alleen van toepassing als u meerdere WordPress webhostingpakketen heeft)
    • Kies bij het veld Type hosting voor Website hosting
    • Vink De DNS-dienst inschakelen aan
    • Vink De maildienst inschakelen aan als u e-mail wilt versturen en ontvangen vanaf het WordPress webhostingpakket via deze domeinnaam
    • Onder het kopje Hostinginstellingen kunt u een aantal geavanceerde instellingen wijzigen. Tenzij u hier een specifieke reden voor heeft adviseren wij u deze instellingen niet te wijzigen
  5. Klik op de knop Domein toevoegen Domein toevoegen
De domeinnaam wordt nu toegevoegd, dit kan enkele minuten in beslag nemen. Zorg ervoor dat de domeinnaam is instelt op de nameservers van de server waarop uw webhostingpakket is ondergebracht.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.it door het eigen website adres en vervang [servernaam] door de server waarop het webhostingpakket is ondergebracht.