Logbestanden bekijken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Logbestanden bekijken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om de logbestanden van een domeinnaam op uw webhostingpakket te bekijken:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Systeem Info & Bestanden op Siteoverzicht / Statistieken / Logs Siteoverzicht / Statistieken / Logs
  3. Klik achter de domeinnaam in kwestie op Gebruiks Logboek of Fouten Logboek afhankelijk van het soort logbestand wat u wilt bekijken Gebruikers & Fouten Logboek
De 100 nieuwste regels van het door u gekozen logbestand worden nu weergegeven.

U kunt het aantal getoonde logregels aanpassen in het veld Aantal regels om te laten zien. Verander het aantal en klik vervolgens op Logboek herladen om de wijziging door te voeren.

Gebruiks Logboek

In het gebruikerslogboek vindt u een overzicht van alle verzoeken naar uw domeinnaam. Dit stelt u in staat om te zien welke aanvragen er binnenkomen en u kunt deze gegevens gebruiken voor analytische doeleinden.

Fouten Logboek

In het foutenlogboek vindt u een overzicht van de scriptfouten die zijn opgetreden op uw webhostingpakket. Hoewel PHP-fouten bijvoorbeeld in de meeste gevallen ook direct in de browser worden getoond, onderdrukken bepaalde CMS-pakketten (waaronder WordPress) deze foutmeldingen, tenzij een speciale debugmodus is ingeschakeld. In deze gevallen kan het foutenlogboek nuttig zijn om foutmeldingen te bekijken en verder te onderzoeken. Het is wellicht vanzelfsprekend, maar een goed functionerende website zal geen regels in het foutenlogboek hebben.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 05-01-2024 Bijgewerkt op: 05-01-2024