Database back-up importeren (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Database back-up importeren (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en en Reseller Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om een database-dump- of -back-up te importeren:

via DirectAdmin (aangeraden)

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op Databasen Databasen
  3. Klik in het overzicht achter de database waarin u de back-up wilt importeren op de knop Beheren Beheren
  4. Klik onderaan de pagina op de knop Importeren Importeren
  5. Kies vervolgens het .sql-bestand op uw computer welke u wilt importeren en bevestig deze keuze door op de knop Upload te klikken. Het onderstaande screenshot is van een Mac computer, op een Windows computer zal dit scherm er anders uit zien. Kies het .sql-bestand
  6. Geef onderaan de pagina aan of u de bestaande data in de database wilt wissen voordat het .sql-bestand wordt geïmporteerd, wij raden dit aan tenzij u geen volledige database importeert. Klik vervolgens op de knop JA om het importeren te bevestigen, klik op de knop NEE als u het importeren wilt annuleren. Kies het .sql-bestand
De databaseback-up wordt nu geïmporteerd. Afhankelijk van de grootte van de database kan het enkele minuten duren voordat de import is voltooid.

via phpMyAdmin

1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op Databasen Databasen
  3. Klik in het overzicht achter de database waarin u de back-up wilt importeren op de knop Beheren Beheren
  4. Klik rechtsboven op de knop PHPMYADMIN phpMyAdmin
  5. Klik links op de naam van de database waar u de back-up in wilt importeren Kies een database
  6. Klik bovenaan op het tabblad Importeren
  7. Klik op de knop Kies bestand en kies de database back-up welke u wilt importeren Kies bestand
  8. Klik tot slot onderaan op de knop Importeren Importeren
De databaseback-up wordt nu geïmporteerd. Afhankelijk van de grootte van de database kan het enkele minuten duren voordat de import is voltooid.

via SSH

Als de database back-up te groot is om via DirectAdmin of phpMyAdmin te importeren kunt u deze met SSH importeren:
  1. Upload de database back-up met bestandsbeheer of FTP naar uw webhostingpakket, plaats de database back-up in de / folder
  2. Maak een SSH-verbinding met uw webhostingpakket
  3. Vul het volgende commando in om uw database te importeren:
    mysql -u[database_gebruiker] -p [database_naam] < [database_back-up].sql
  4. Zodra u het command heeft ingegeven drukt u op de Enter toets
  5. Vul het wachtwoord in van de database gebruiker welke u bij stap 3 heeft opgegeven
  6. Druk tot slot nog een keer op de Enter toets
De database wordt nu geïmporteerd, afhankelijk van de grote van de back-up kan het enkele minuten duren voordat de database is geïmporteerd. Zodra het importeren is afgerond keert u terug naar de prompt.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres, vervang [database_gebruiker] door de gebruiker welke toegang heeft tot de database waarnaar u wilt importeren en vervang [database_naam] door de naam van de database waarnaar u wilt importeren.

Bijgewerkt op: 03-02-2024 Bijgewerkt op: 03-02-2024