Bestandsrechten resetten (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Bestandsrechten resetten (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en en Reseller Webhostingpakketten
Als u bepaalde bestanden of mappen niet kunt bewerken of verwijderen, kan dit komen doordat de bestandsrechten niet correct zijn ingesteld.

Volg het onderstaande stappenplan om de bestandsrechten van uw webhostingpakket te resetten:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Ga onder het kopje Systeeminfo & Bestanden naar Bestandsbeheer Bestandsbeheer
  3. Ga naar één niveau hoger dan het bestand of de map waarvan u de rechten wilt resetten omdat u deze niet kunt bewerken of verwijderen, in dit geval willen we de rechten resetten van de map public_html/ en daarom gaan we gaan de map (één niveau hoger) domains/voorbeeld.cc/ Ga naar folder
  4. Vink de folder aan en klik rechtsboven op Punten het punten icoon Het punten icoon
  5. Klik vervolgens op Rechten instellen Rechten instellen
  6. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Chmod 755 in, als het om een bestand gaat kiest u voor 644
    • Zet de optie Recursive aan, als het om een bestand gaat is deze optie niet van toepassing
  7. Klik op de knop Save Save
De bestandsrechten van het bestand of de map zijn nu gereset. Probeer nu opnieuw om het bestand of de map te bewerken of te verwijderen.

Mappen met een %-teken kunt u niet verwijderen als deze handeling mislukt. Mocht u andere problemen ervaren, dan kan dit wijzen op verkeerde bestandsrechten in een map op een lager niveau. Dit resulteert vaak in achtergebleven bestanden na een verwijderpoging.

Als het bewerken of verwijderen van bestanden of mappen na het volgen van bovenstaand stappenplan nog steeds niet lukt, neem dan contact met ons op.