App suite instellen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting App suite instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Als u bijvoorbeeld Google Workspace of Microsoft 365 heeft aangeschaft en u wilt het e-mailverkeer van uw domeinnaam hiermee koppelen, dan kunt u het volgende stappenplan volgen om dit in te stellen op uw Standaard- of Reseller Webhostingpakket (op gebruikersniveau).

Voordat u het onderstaande stappenplan doorloopt wijzen wij u graag op de volgende aandachtspunten:
  • Zorg ervoor dat u een actief Google WorkSpace, Microsoft 365 of ander app suite abonnement hebt
  • Zorg ervoor dat het installatieproces voor de app suite afgerond is voordat u het stappenplan doorloopt
  • Als de app suite niet op de juiste manier is ingesteld kan het zijn dat u geen e-mail ontvangt
  • Als u problemen heeft met uw e-mail kunt u contact opnemen met de partij waar u deze dienst afneemt
U kunt Microsoft 365 via ons afnemen. Kiest u hiervoor, dan verzorgen wij de installatie en implementatie op uw domeinnaam. In dat geval hoeft u het onderstaande stappenplan niet te doorlopen.
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje E-mail Beheer op MX Records MX Records
  3. Kies onderaan de pagina bij het veld MX sjabloon voor de app suite welke u in wilt stellen MX sjabloon
  4. Vink de optie Beïnvloed Pointers uit als u andere gekoppelde domeinnamen niet wilt wijzigen
  5. Klik op de knop OPSLAAN Opslaan
De benodigde DNS-records voor de app suite worden nu ingesteld en de lokale e-mailaflevering wordt uitgeschakeld. Wilt u later de app suite uitschakelen, volg dan bovenstaand stappenplan opnieuw en selecteer dan bij het veld MX Sjabloon de optie Lokale Standaard.

De automatisch toegevoegde DNS-records zijn doorgaans correct, maar het kan voorkomen dat deze verschillen van de records die u handmatig moet instellen. Controleer daarom na het volgen van bovenstaand stappenplan de DNS-zone van uw domeinnaam, om te verifiëren dat de toegevoegde DNS-records correct zijn.

Als u een app suite in wilt stellen waarvoor geen MX sjabloon is dan kunt u onderstaand stappenplan volgen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Wijzig de DNS zone van de domeinnaam waarop u de app suite in wilt stellen, in de meeste gevallen is het belangrijk om de volgende acties uit te voeren:
    • Voeg de voor de app suite benodigde DNS records toe aan de DNS zone van uw domeinnaam
    • Verwijder eventueel conflicterende DNS records
    • Wijzig overlappende DNS records, in de meeste gevallen gaat het hier om het zogeheten SPF- en MX-record - u kunt aanvullende gegevens toevoegen aan deze DNS records
  3. Ga terug naar de homepage door linksboven op het xYnta-logo te klikken
  4. Klik onder het kopje E-mail Beheer op MX Records MX Records
  5. Vink onder het kopje Opties het veld Gebruik deze server om mijn e-mails af te handelen. Als dit niet het geval is wijzigt u de MX-records en schakelt u deze optie uit uit Optie uitvinken
  6. Klik op de knop OPSLAAN Opslaan
Als u er niet zeker van bent of u de DNS records op de juiste manier heeft ingevoerd en wilt dat wij de DNS zone voor u controleren dan kunt u contact met ons opnemen.

Vertel ons welke handeling u heeft uitgevoerd en wij zullen de DNS zone op invoerfouten controleren.
Vervang in bovenstaande tekst voorbeeld.cc door uw eigen website-adres.

Bijgewerkt op: 10-01-2024 Bijgewerkt op: 10-01-2024