Automatische updates voor applicaties instellen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Automatische updates voor applicaties instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Als u applicaties met Installatron op uw webhostingpakket heeft geïnstalleerd of bestaande applicaties met Installatron heeft geïmporteerd, dan kunt u deze applicaties automatisch laten bijwerken.

Volg het onderstaande stappenplan om het automatisch bijwerken van uw applicaties in te stellen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Extra Programma’s op Installatron Applications Installer Installatron Applications Installer
  3. Ga naar het tabblad Mijn applicaties Mijn applicaties
  4. Klik achter de applicatie waarvoor u automatische updates wilt instellen op Gereedschap icoon het gereedschap icoon Gereedschap-icoon
  5. Ga naar het tabblad Overzicht Overzicht
  6. Ga naar het onderdeel Automatische Update, vul het formulier als volgt in:
    • Kies bij het veld Automatische Update voor Update naar nieuwe kleinere versies en beveiliging versies.
    • Kies bij het veld WordPress Plugin Automatische Update voor Maak een back-up en update WordPress plug-ins als er nieuwe versies beschikbaar zijn.
    • Kies bij het veld WordPress Thema Automatische Update voor Maak een back-up en update WordPress thema’s als er nieuwe versies beschikbaar zijn.
    • Kies bij het veld Automatic Update Backup voor Create a backup and automatically restore the backup if the update fails.
  7. Klik tot slot onderaan de pagina op de knop Alles opslaan Alles opslaan
Het bovenstaande voorbeeld betreft een WordPress-website.

We hebben ingesteld dat kleinere WordPress-, plug-in- en thema-updates automatisch geïnstalleerd zullen worden. Bij het installeren van een update zal er een back-up worden gemaakt, zodat u in het geval van problemen de vorige versie van de applicatie kunt terugzetten.

Het regelmatig updaten van uw applicatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat beveiligingsproblemen en fouten in uw applicatie opgelost worden. Het maken van back-ups is ook belangrijk, omdat er altijd een kans is dat uw applicatie na het installeren van updates niet of niet goed meer werkt.
We raden af om de optie Maak een back-up en werk bij naar alle nieuwe versies te gebruiken. Bij het updaten naar alle versies is er een grote kans dat uw applicatie na de update niet meer (goed) werkt.

Maak voor het installeren van deze updates altijd eerst een volledige back-up van uw applicatie.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 21-01-2024 Bijgewerkt op: 21-01-2024