E-mailadres instellen in Gmail

Handleidingen E-mail E-mailadres instellen in Gmail
Voordat u het onderstaande stappenplan volgt, raden wij aan eerst de twee meest voorkomende problemen bij het instellen van een e-mailadres te controleren: verifieer of uw domeinnaam een geldig SSL-certificaat heeft en controleer of u over de correcte inloggegevens beschikt door in te loggen op de webmail.
Voor een volledig overzicht van alle e-mail instellingen kunt u hier terecht.
Volg onderstaand stappenplan om uw e-mailadres aan Gmail toe te voegen:
  1. Log-in op uw Gmail e-mailadres via https://mail.google.com/
  2. Klik rechts boven op het instellingen icoonHet instellingen icoon
  3. Klik vervolgens op Alle instellingen bekijkenAlle instellingen bekijken
  4. Ga naar het tabblad Accounts en importAccounts en import
  5. Klik op Een e-mailaccount toevoegenEen e-mailaccount toevoegen
  6. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld E-mailadres uw e-mail adres in
  7. Klik op de knop VolgendeVolgende
  8. Kies de optie E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)
  9. Klik op de knop Volgende »Volgende
  10. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Gebruikersnaam uw e-mailadres in
    • Vul bij het veld Wachtwoord uw e-mailadres wachtwoord in
    • Vul bij het veld POP-server mail.voorbeeld.cc in
    • Kies bij het veld Poort 995
    • Vink de optie Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten aan
    • Vink de optie Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald aan
  11. Klik op de knop Account toevoegen »Account toevoegen
  12. Ervan uitgaande dat u ook e-mail wilt kunnen versturen vanaf uw e-mailadres klikt u op de knop Volgende »Volgende
  13. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Naam uw naam of uw bedrijfsnaam in
  14. Klik op de knop Volgende stap »Volgende stap
  15. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld SMTP-server mail.voorbeeld.cc in
    • Kies bij het veld Poort 465
    • Vul bij het veld Gebruikersnaam uw e-mailadres in
    • Vul bij het veld Wachtwoord uw e-mailadres wachtwoord in
    • Kies voor de optie Beveiligde verbinding via SSL
  16. Klik op de knop Account toevoegen »Account toevoegen
  17. Er wordt nu een e-mail gestuurd naar uw e-mailadres waarin zich een link bevindt waarmee u kunt bevestigen dat er vanuit Gmail e-mail vanaf uw e-mailadres mag worden verbinden, klik op de linkBevestigingslink
  18. Nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt klikt u op de knop BevestigenBevestigen