Database aanmaken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Database aanmaken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en en Reseller Webhostingpakketten
Volg onderstaande stappen om een nieuwe database aan te maken:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op Databasen Databasen
  3. Vul onderaan de pagina de naam van de database welke u wilt aanmaken in
  4. Klik op de knop AANMAKEN om de database aan te maken Aanmaken
  5. Nadat u de database heeft aangemaakt krijgt u een overzicht van de benodigde databases gegevens, waaronder: Host, Database naam, Database gebruiker en Wachtwoord, sla deze gegevens veilig opDatabase gegevens
De database en database gebruiker zijn nu succesvol aangemaakt, u kunt de bij stap 5 teruggegeven gegevens gebruiken om een database verbinding tot stand te brengen.

De database naam en database gebruiker beginnen altijd met de gebruikersnaam van uw webhostingpakket, als de gebruikersnaam van uw webhostingpakket voorbeeld is dan is ziet uw database naam er als volgt uit: voorbeeld_wordpress (hierbij baseren we ons op bovenstaand voorbeeld).
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 03-02-2024 Bijgewerkt op: 03-02-2024