E-mail autoresponder instellen (Webhosting)

Handleidingen E-mail E-mail autoresponder instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard-, E-mail- en en Reseller Webhostingpakketten
U kunt voor ieder bestaand e-mailadres een autoresponder instellen.

Volg onderstaande stappen om een autoresponder voor één van uw e-mailadressen in te stellen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO))
  2. Klik onder het kopje E-mail Beheer op AutorespondersAutoresponders
  3. Klik rechtsboven op de knop + AUTORESPONDER AANMAKENAutoresponder aanmaken
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Adres Beantwoord het eerste deel van het e-mailadres in waarvoor u een autoresponder aan wilt maken, als u bijvoorbeeld voor voorbeeld@voorbeeld.cc een autoresponder aan wilt maken dan vult u voorbeeld in (dit moet een bestaand e-mailadres zijn)
    • Vul bij Automatisch antwoord het bericht in wat u terug wilt sturen
    • Als u Stuur een CC naar aanvinkt kunt u een e-mailadres invullen waarnaar e-mails door moeten worden gestuurd, bijvoorbeeld een collega
  5. Klik rechts onder op de knop OPSLAANOpslaan
De autoresponder is nu succesvol ingesteld. Wanneer mensen naar het opgegeven e-mailadres mailen, ontvangen zij het door u ingestelde bericht als reactie.

Zoals u op de screenshot bij stap 5 kunt zien, is de Antwoord Frequentie twee dagen. Dit betekent dat dezelfde persoon slechts één keer elke twee dagen uw autoresponder zal ontvangen.

U kunt of een autoresponder of een vakantie bericht instellen, het is niet mogelijk om beide tegelijkertijd voor hetzelfde e-mailadres in te stellen.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 02-01-2024 Bijgewerkt op: 02-01-2024