FTP gebruiker aanmaken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting FTP gebruiker aanmaken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en en Reseller Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om een nieuwe FTP gebruiker aan te maken:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op FTP Beheer FTP Beheer
  3. Klik rechtsboven op de knop + FTP ACCOUNT AANMAKEN FTP account aanmaken
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld FTP gebruikersnaam de gewenste gebruikersnaam van de nieuwe FTP gebruiker in
    • Vul bij het veld Vul je wachtwoord in het gewenste wachtwoord van de nieuw aan te maken FTP gebruiker in (we adviseren minimaal 16 karakters en een combinatie van grote- en kleine letters, cijfers en symbolen)
    • Maak vervolgens een keuze uit één van de onderstaande opties:
      • Domein: De FTP gebruiker heeft toegang tot /domains/voorbeeld.cc
      • FTP: De FTP gebruiker heeft toegang tot /domains/voorbeeld.cc/public_ftp
      • Gebruiker: De FTP gebruiker heeft toegang tot /domains/voorbeeld.cc/public_html/gebruikersnaam
      • Aangepast: Geef aan tot welke map de FTP gebruiker toegang mag hebben, standaard is dit /
  5. Klik op de knop AANMAKEN om de FTP gebruiker aan te maken Aanmaken
  6. Nadat u de FTP gebruiker heeft aangemaakt krijgt u een overzicht van de zojuist aangemaakte FTP gebruiker te zien met daarin de volledige gebruikersnaamFTP gebruiker gegevens
De FTP gebruiker is nu succesvol aangemaakt en kan direct worden gebruikt. Hou er rekening mee dat de gebruikersnaam welke u bij stap 3 heeft ingevuld automatisch wordt aangevuld met uw domeinnaam.

Bijvoorbeeld: U heeft gebruiker als gebruikersnaam ingevuld, dan wordt de volledige FTP gebruikersnaam: gebruiker@voorbeeld.cc.