Bezoeker statistieken bekijken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Bezoeker statistieken bekijken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg onderstaand stappenplan om de door uw webhostingpakket verzamelde bezoekersstatistieken te bekijken:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Systeem Info & Bestanden op Siteoverzicht / Statistieken / LogsSiteoverzicht / Statistieken / Logs
  3. Klik in het tabblad Domein statistieken op de domeinnaam waarvan u de bezoekersstatistieken wil bekijkenBezoekersstatistieken bekijken
  4. Klik op de maand waarvan u de bezoekersstatistieken wilt bekijken:Bezoekersstatistieken voorbeeld.cc Op deze pagina treft u een aantal termen aan, deze betekenen het volgende:
    • Hits: Dit zijn het aantal verzoeken die naar de server zijn gestuurd. Een verzoek kan het opvragen van bijvoorbeeld een pagina, afbeelding, of video zijn. Het aantal hits weerspiegelt niet het aantal bezoekers, aangezien één bezoeker meerdere hits kan genereren.
    • Files: Dit geeft het aantal feitelijke antwoorden weer op de verzoeken van bezoekers. Beschouw ’hits’ als het aantal binnenkomende verzoeken en ’bestanden’ als het aantal uitgaande antwoorden. Niet alle hits resulteren in het versturen van data; bijvoorbeeld, bij een 404-fout wordt er geen data verzonden.
    • Pages: Toont het aantal pagina’s dat is opgevraagd. Hieronder valt een HTML-document of elk ander bestand dat een HTML-document genereert, beschouwd als één pagina. Dit omvat dus niet de afzonderlijke elementen zoals audiobestanden of video’s.
    • Visits: Deze worden geregistreerd wanneer een uniek IP-adres voor het eerst verbinding maakt met de website. Als dezelfde bezoeker binnen 30 minuten terugkeert, wordt dit niet als een nieuw bezoek geteld.
    • Sites: Dit vertegenwoordigt het aantal unieke IP-adressen of hostnamen die verzoeken (hits) naar de server hebben gestuurd. Dit geeft een ruwe indicatie van het aantal verschillende bezoekers.
    • KBytes: Dit toont het aantal kilobytes aan data dat door de server is verzonden. Over het algemeen biedt dit een goede indicatie van de omvang van het uitgaande verkeer.
Als u meer gedetailleerde bezoekersstatistieken wilt verzamelen dan kunt u gebruik maken van bijv. Google Analytics (gratis) of Piwik PRO (betaald).