E-mail forwarder aanmaken (Webhosting)

Handleidingen E-mail E-mail forwarder aanmaken (Webhosting)
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard-, E-mail- en en Reseller Webhostingpakketten
Als u de e-mail welke binnenkomt op het ene e-mailadres door wilt sturen naar een ander e-mailadres dan kunt u een forwarder aanmaken.

Volg het onderstaande stappenplan om een e-mail forwarder aan te maken: Volg onderstaande stappen om een autoresponder voor één van uw e-mailadressen in te stellen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje E-mail Beheer op ForwardersForwarders
  3. Klik rechtsboven op de knop + FORWARDER E-MAIL ADRES AANMAKENForwarder e-mailadres aanmaken
  4. Vul het formulier als volgt in:
    1. Vul bij het veld Nieuwe Forwarder Naam het eerste deel van het e-mailadres in dat u wilt doorsturen. Wilt u bijvoorbeeld e-mails die binnenkomen op jansen2@voorbeeld.cc doorsturen, vul dan jansen2 in
    2. Klik vervolgens op de eerste knop + TOEVOEGEN
    3. Vul bij het veld Bestemming Toevoegen het e-mailadres in waarnaar u door wilt sturen
    4. Klik vervolgens op de tweede knop + TOEVOEGEN
    Als u meerdere e-mailadressen wilt doorsturen, herhaal dan stap 1 en 2 voor elk adres. Wilt u e-mails doorsturen naar meerdere e-mailadressen, herhaal dan stap 3 en 4 voor elk gewenst e-mailadres
  5. Klik tot slot op de knop AANMAKENAanmaken
De e-mail forwarders of forwarders, afhankelijk van uw invoer, zijn nu succesvol aangemaakt.

Als u een e-mailforwarder heeft aangemaakt en er bestaat al een account voor hetzelfde e-mailadres, dan zal de e-mail in het account op de server worden opgeslagen en doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres of de opgegeven e-mailadressen.
Houd er rekening mee dat veel spamfilters strenger zijn voor e-mailforwarders, waardoor het vaker voorkomt dat doorgestuurde e-mails als spam worden gemarkeerd. U kunt dit deels ondervangen door een account aan te maken voor het betreffende e-mailadres.