Standaard Webhosting

Domeinnaam verwijderen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Domeinnaam verwijderen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Al onze webhostingpakketten, uitgezonderd E-mail Webhosting, bieden ruimte voor meerdere websites. U kunt tot 2 websites op een Webhosting Compleet-, tot 5 websites op een Webhosting Completer- en tot 10 websites op een Webhosting Compleetst-pakket hosten. Volg het onderstaande stappenplan om een domeinnaam van uw webhostingpakket te verwijderen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO))Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Accountbeheer op Domein instellingenDomein instellingen
  3. Vink in het overzicht de domeinnaam aan welke u wilt verwijderen
  4. Klik op de knop Verwijderen rechtsboven het overzichtVerwijderen
  5. Als u alle data gekoppeld aan de domeinnaam ook wilt verwijderen vinkt u Web gegevens verwijderen aan (niet verplicht)
  6. Klik tot slot op de knop BEVESTIGBevestig
De domeinnaam is nu succesvol verwijderd. Houd er rekening mee dat er altijd minstens één domeinnaam aan uw webhostingpakket gekoppeld moet zijn. U kunt daarom alleen een domeinnaam verwijderen als u meerdere domeinnamen aan uw pakket heeft toegevoegd.

Als u ervoor kiest om de webgegevens te verwijderen, zal alle data in de map domains/voorbeeld.nl worden verwijderd. Dit omvat onder andere websitebestanden, instellingen, e-mailadressen en e-mails. Databases zijn echter niet afhankelijk van de domeinnaam en worden daarom niet verwijderd.

Als u per ongeluk een domeinnaam heeft verwijderd, kunt u deze tot 7 dagen na de verwijdering herstellen uit een automatisch door ons gemaakte back-up.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres.

Bijgewerkt op: 04-01-2024 Bijgewerkt op: 04-01-2024

Zoeken