Wat is de oorzaak van de "Mail Delivery Error"-berichten die ik per e-mail ontvang?

Veelgestelde vragen Algemeen Wat is de oorzaak van de "Mail Delivery Error"-berichten die ik per e-mail ontvang?
Zoeken
Als u veel e-mails ontvangt met ’Mail Delivery Error’ als onderwerp, wijst dit meestal op misbruik van uw website voor het versturen van spam. Dit kan gebeuren als een hacker toegang krijgt tot uw e-mailadres of website en vanuit daar spam verstuurt naar willekeurige ontvangers. Wij adviseren u dringend om direct actie te ondernemen om dit probleem aan te pakken.

Maak eerst een back-up van uw website. Zo kunt u altijd terugkeren naar een vorige, veilige staat van uw website, zelfs als deze momenteel niet gehackt of kwetsbaar is.

Volg deze stappen om het probleem meestal op te lossen:
  • Update al uw softwarepakketten, zoals WordPress, Joomla en Drupal, en ook alle thema’s en plug-ins.
  • Log in via FTP op uw webhostingpakket en controleer op onbekende mappen of bestanden. Sla deze lokaal op en verwijder ze daarna van uw hosting.
  • Controleer de CHMOD-rechten van mappen en bestanden. Gebruik standaard 644 voor mappen en 755 voor bestanden (vermijd 777).
  • Wijzig al uw wachtwoorden, zoals die van uw webhostingcontrolepaneel, e-mailaccounts, FTP-accounts, MySQL-gebruikers en CMS.
Goed onderhoud en beveiliging van uw website zijn essentieel, vooral bij populaire CMS-pakketten zoals WordPress.

Mocht u zelf niet over de technische kennis beschikken, dan bieden wij tegen eenmalige betaling onze Probleem oplossen-service aan.

Bijgewerkt op: 31-12-2023 Bijgewerkt op: 31-12-2023