Virusscanner gebruiken (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Virusscanner gebruiken (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg onderstaand stappenplan om uw webhostingpakket te scannen op virussen:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Extra Programma’s op cPGuard Security cPGuard Security
  3. Ga naar het tabblad VIRUS SCANNER en klik op de menu op MANUAL SCAN Manual scan
  4. Selecteer nu via de dropdown het pad dat u wilt scannen op virussen. Als u meerdere domeinnamen aan uw webhostingpakket heeft toegevoegd, zullen hier meerdere paden zichtbaar zijn.
  5. Klik vervolgens op de knop RUN SCAN. Afhankelijk van de hoeveelheid data op uw webhostingpakket kan het enkele minuten tot uren duren voordat de scan is voltooid. Run scan
  6. Zodra de scan voltooid is, kunt u de scanresultaten bekijken. Bestanden die een virus bevatten, worden getoond. U heeft de mogelijkheid om deze bestanden direct vanuit het overzicht te verwijderen of in quarantaine te plaatsen.
    Wees voorzichtig met het verwijderen van bestanden, aangezien dit kan leiden tot problemen met de functionaliteit van uw website. Het is aan te raden om, waar mogelijk, websitebestanden te vervangen door een schoon, nieuw exemplaar.
    Scanresultaten
Als uw webhostingpakket virussen bevat, is dit in de meeste gevallen het gevolg van een hack. In dit geval is het verstandig om bepaalde maatregelen direct uit te voeren om herhaling te voorkomen (meer info: Wat is de oorzaak van de "Mail Delivery Error"-berichten die ik per e-mail ontvang?).

Wij scannen uw webhostingpakket dagelijks automatisch op virussen en andere schadelijke bestanden. Deze scanresultaten vindt u ook in de cPGuard Security plug-in. Als er tijdens de automatische scan virussen of andere schadelijke bestanden worden aangetroffen, ontvangt u hierover een e-mail.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het adres van uw eigen website.