Website omleiding instellen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Website omleiding instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg het onderstaande stappenplan om een domeinnaam (of specifieke websiteadres) door te sturen naar een ander websiteadres:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Account Beheer op Website OmleidingWebsite Omleiding
  3. Klik rechtsboven aan op de knop + NIEUWE OMLEIDING AANMAKENNieuwe omleiding aanmaken
  4. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Lokaal URL pad / als u de volledige domeinnaam door wilt sturen of bijvoorbeeld /folder in als u voorbeeld.cc/folder door wilt sturen
    • Kies bij het veld Omleidings Type uit de volgende opties:
      • 301 – Permanent: Dit is de beste optie als het om een permanente omleiding/redirect gaat
      • 302 – Tijdelijk: Dit is de beste optie als het om een tijdelijke omleiding/redirect gaat
      • 303 – Vervangen: We adviseren deze optie niet te gebruiken tenzij u hier een specifieke reden voor heeft, een 301 omleiding is in de meeste gevallen beter
    • Vul bij het veld Bestemmings URL het websiteadres in waarnaar u de het gekozen websiteadres door wilt sturen
  5. Klik op de knop AANMAKEN om de website omleiding in te stellenAanmaken
De website omleiding voor uw domeinnaam of specifiek adres is nu succesvol ingesteld.

Als u een losse, niet aan een webhostingpakket gekoppelde, domeinnaam door wilt sturen dan kunt u hiervoor onze gratis inbegrepen doorstuurservice gebruiken (meer info: Domeinnaam doorsturen)

Doorsturen met PHP-script

U kunt er ook voor kiezen om uw websiteadres door te sturen met behulp van een PHP-script. Een voorbeeld van de code die u hiervoor kunt gebruiken, vindt u hieronder:
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: https://xynta.com/");

Doorsturen met .htaccess-bestand

Tot slot kunt u ervoor kiezen om uw websiteadres door te sturen met behulp van het .htaccess-bestand. Een voorbeeld van de code die u hiervoor kunt gebruiken, vindt u hieronder:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) https://xynta.com/$1 [R=301,L]