Domeinnaam doorsturen

Handleidingen Domeinnaam Domeinnaam doorsturen
Stel, u wilt dat de domeinnaam jansen.nl automatisch wordt doorgestuurd naar een ander internetadres, bijvoorbeeld https://jansen2.nl/jansen.html.

Volg onderstaand stappenplan om uw domeinnaam door te sturen:
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op DOMEINNAAM Domeinnaam
  3. Klik in het overzicht onder het kopje Domeinnamen op de domeinnaam welke u wilt doorsturen Domeinnamen
  4. Klik op de knop BEHEREN Beheren
  5. Klik vervolgens op de menu-optie Doorsturen Doorsturen
  6. Vul bij Doorsturen naar het internetadres in waarnaar u de domeinnaam wilt doorsturen (in het geval van bovenstaand voorbeeld zouden we hier https://jansen2.nl/jansen.html invullen)

Het is belangrijk dat u een volledig (geldig) internetadres inclusief http:// of https:// invult
  7. Kies een doorstuuroptie (301, 302, 303) (niet verplicht)
  8. Kies bij In-/uitschakelen de optie Doorsturen inschakelen
  9. Klik tot slot onderaan de pagina op de oranje knop Wijzigen Wijzigen
In de meeste gevallen worden de doorstuurinstellingen van uw domeinnaam minder dan een minuut nadat u op de Wijzigen knop heeft geklikt gewijzigd.
Als u uw domeinnaam doorstuurt, worden de nameserverinstellingen van uw domeinnaam gewijzigd. Hierdoor kan het een aantal uur duren voordat uw domeinnaam daadwerkelijk wordt doorgestuurd.
Let op! Als u ervoor kiest om uw domeinnaam door te sturen, zal deze worden aangepast. Hierdoor gaan eventueel op dit moment ingestelde koppelingen, zoals DNS-records, verloren.