Standaard Webhosting

Wat is het verschil tussen een domeinpointer en een alias?

Veelgestelde vragen Standaard Webhosting Wat is het verschil tussen een domeinpointer en een alias?
Zoeken
Een "domeinpointer" (ook wel "domain pointer" genoemd) verwijst een domeinnaam door naar de inhoud van een ander domein op dezelfde server. Dit betekent dat beide domeinen dezelfde website tonen.

Een "alias" (of "domain alias") laat een domeinnaam dezelfde website tonen als een ander domein, maar behoudt de oorspronkelijke URL in de adresbalk van de browser.

Het voornaamste verschil ligt in de URL-weergave: een domeinpointer toont de URL van het doeldomein, terwijl een alias de oorspronkelijke URL behoudt.

Voorbeeld

Wanneer u pointer.nl als domeinpointer toevoegt aan voorbeeld.cc, functioneert het als volgt:

Bij het bezoeken van pointer.nl, verandert de URL in de adresbalk van uw browser automatisch naar voorbeeld.cc. Dit komt doordat een domeinpointer functioneert als een HTTP 301 Moved Permanently-redirect, wat aangeeft dat de oorspronkelijke pagina permanent verplaatst is naar de nieuwe URL.

Wanneer u pointer.nl echter als domeinalias toevoegt aan voorbeeld.cc, werkt het anders:

Bij het bezoeken van pointer.nl blijft deze URL zichtbaar in de adresbalk van uw browser, terwijl de inhoud van voorbeeld.cc wordt weergegeven. Een domeinalias zorgt ervoor dat meerdere domeinnamen naar dezelfde website verwijzen, zonder de URL in de adresbalk te wijzigen.

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024

Zoeken