Cronjob instellen (Webhosting)

Handleidingen Standaard Webhosting Cronjob instellen (Webhosting)
Zoeken
Dit artikel is van toepassing op onze Standaard en Reseller Webhostingpakketten
Volg onderstaand stappenplan om een cronjob (automatische taak) in te stellen op uw webhostingpakket:
  1. Login op https://voorbeeld.cc:2222 (of log in met Single Sign-On (SSO)) Inloggen DirectAdmin
  2. Klik onder het kopje Geavanceerde Functies op Cron TakenCronjob instellen 1
  3. Klik rechts bovenaan op de knop + CRON TAAK AANMAKENCronjob instellen 2
  4. Als u de cronjob elke 15 minuten wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut /15 in
    • Laat de velden Uur, Dag van de Maand, Maand en Dag van de Week onveranderd

Als u de cronjob dagelijks om 3:00 wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut 0 in
    • Vul bij Uur 3 in
    • Laat de velden Dag van de Maand, Maand en Dag van de Week onveranderd

Als u de cronjob alleen op maandag elk uur om :15 wilt uitvoeren, vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij Minuut 15 in
    • Vul bij Dag van de Week 1 in
    • Laat de velden Uur, Dag van de Maand en Maand onveranderd

U kunt een website zoals Crontab.guru gebruiken om de syntax voor uw cronjob te genereren.
  5. Vul bij Opdracht het uit te voeren commando in, bijvoorbeeld: /usr/local/php /pad/naar/het/bestand.php of wget -q https://voorbeeld.cc/bestand.php
    • Klik op de knop "VOORKOM E-MAILS" als u geen e-mail wilt ontvangen wanneer de cronjob wordt uitgevoerd (aanbevolen). De volgende code wordt dan aan uw commando toegevoegd: /dev/null 2>&1
  6. Klik tot slot rechts onderaan op de groene knop AANMAKEN
De cronjob is nu ingesteld en wordt automatisch uitgevoerd op het door u opgegeven interval.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het adres van uw eigen website.