Kan ik Node.js gebruiken op een webhostingpakket?

Veelgestelde vragen Standaard Webhosting Kan ik Node.js gebruiken op een webhostingpakket?
Zoeken
Node.js Externe link-ondersteuning kan op verzoek worden geactiveerd op uw Standaard- of Reseller-webhostingpakket. De momenteel ondersteunde versies zijn 16, 18 en 20.

Node.js kan via de commandoregel worden gebruikt door een SSH-verbinding te maken met uw webhostingpakket (zie ook: SSH verbinding maken (Webhosting)).
Let op! Houd er rekening mee dat u alleen backendapplicaties kunt uitvoeren. Het is niet mogelijk om poorten te openen voor het draaien van bijvoorbeeld een Node.js-applicatie op een afwijkende poort. Ook is het niet mogelijk om een Node.js-applicatie in plaats van de webserver op poort 80 te draaien. Als u dit wenst, is het mogelijk op een eigen server, bijvoorbeeld door de aanschaf van een Managed VPS-pakket.