Uitleg over berichten (DirectAdmin)

Artikelen Algemeen Uitleg over berichten (DirectAdmin)
Zodra u inlogt op het DirectAdmin controlepaneel, vindt u rechtsboven op elke pagina een link naar "Berichten".

Wat is het Berichtensysteem?

Het Berichtensysteem is een belangrijk onderdeel van DirectAdmin, dat wij standaard aanbieden bij onze Standaard-, E-mail- en Reseller Webhostingpakketten, evenals bij onze Managed VPS-pakketten. Dit systeem verzamelt meldingen over acties en gebeurtenissen binnen uw pakket, zodat u deze eenvoudig kunt teruglezen.

De volgende meldingen worden o.a. in het Berichtensysteem weergegeven:
  • Meldingen bij het overschrijden van de toegewezen limieten voor schijfruimte en dataverkeer
  • Meldingen bij het bereiken van het dagelijkse limiet voor het verzenden van e-mails per account en e-mailadres.
  • Meldingen over de voltooiing van dagelijkse en handmatig gestarte back-upacties.
  • Meldingen over bruteforce-aanvallen.
  • Meldingen bij de afronding van automatisch uitgevoerde en handmatig gestarte update- en installatieacties.
Kortom, het Berichtensysteem bevat essentiële meldingen die van groot belang zijn voor het beheer van uw webhosting- of Managed VPS-pakket. Wanneer er een nieuw bericht voor u klaarstaat, wordt dit duidelijk getoond met een notificatieballon, waarin het aantal voor u klaarstaande berichten te zien is.

Waar kan ik het Berichtensysteem vinden?

Volg het onderstaande stappenplan om de berichtenpagina in het DirectAdmin controlepaneel te bekijken:
  1. Als webhostingklant logt u in met uw webhostingpakket inloggegevens via https://voorbeeld.cc:2222. Als Managed VPS-klant logt u in met uw DirectAdmin inloggegevens via https://mvm-klantnaam1.srvnl.nl:2222 Inloggen DirectAdmin
  2. Klik rechtsboven de pagina op de gebruikersnaam van het webhostingpakket of accountWebhosting gebruikersnaam
  3. Klik tot slot op BerichtenBerichten
U krijgt nu het berichtenoverzicht te zien; berichten die u nog niet hebt gelezen, worden in dit overzicht dikgedrukt weergegeven.
Vervang in bovenstaand stappenplan voorbeeld.cc door het eigen website adres of vervang mvm-klantnaamX.srvnl.nl door de hostnaam van uw Managed VPS-pakket.

Bijgewerkt op: 05-01-2024 Bijgewerkt op: 05-01-2024