Algemeen

Uitleg over onze ’niet goed, geld terug’-garantie

Artikelen Algemeen Uitleg over onze ’niet goed, geld terug’-garantie
Zoeken
Wij zetten ons al vele jaren dagelijks volledig in om de best mogelijke hosting- en serverdiensten aan onze klanten, zowel klein als groot, te leveren. Daarom bieden wij met vertrouwen een 30 dagen ’niet goed, geld terug’-garantie aan bij de aanschaf van een van onze webhostingpakketten.

Wanneer u een van onze webhostingpakketten aanschaft, kunt u deze tot 30 dagen na aankoop kosteloos opzeggen. We zullen er alles aan doen om het u naar de zin te maken. We gaan ver voor onze klanten en hebben vertrouwen in de kwaliteit van de diensten die wij aanbieden.

Er zijn echter enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van onze ’niet goed, geld terug’-garantie:
  • Het webhostingpakket* moet binnen 30 dagen na de bestelling worden opgezegd.
  • Bij gebruik van deze garantie betalen wij het bedrag voor de aanschaf van het webhostingpakket terug, minus de kosten van de domeinnaam.
  • Deze garantie kan per klant slechts één keer worden gebruikt.
  • De garantie vervalt als de dienst misbruikt wordt, zoals voor het versturen van spam, het uitvoeren van aanvallen of phishing.
  • Bij betaling via PayPal of creditcard wordt de terugbetaling 3 maanden na de oorspronkelijke betaling uitgevoerd. Dit om misbruik van de garantie regeling te kunnen voorkomen.
  • Deze garantie is niet van toepassing op de uitbreiding van een bestaand webhostingpakket.
* Deze garantie is van toepassing op onze Standaard-, WordPress-, E-mail en Reseller Webhostingpakketten.
Als u gebruik wilt maken van onze 30 dagen ’niet goed, geld terug’-garantie, kunt u het webhostingpakket binnen 30 dagen opzeggen en vervolgens contact met ons opnemen.

Bijgewerkt op: 14-01-2024 Bijgewerkt op: 14-01-2024

Zoeken