Algemeen

Uitleg over domeinnaam quarantaine

Artikelen Algemeen Uitleg over domeinnaam quarantaine
Zoeken
Bij bepaalde domeinextensies wordt de domeinnaam in quarantaine geplaatst zodra deze opgezegd is. Tijdens deze quarantaineperiode is het voor anderen niet mogelijk om de domeinnaam te registreren, en kan de domeinnaam in de meeste gevallen tegen een vergoeding hersteld worden.

Het is belangrijk om te weten dat, hoewel de domeinnaam tijdens de quarantaineperiode niet door anderen geregistreerd kan worden, de domeinnaam in deze periode ook niet functioneert. De domeinnaam blijft slechts geregistreerd en exclusief beschikbaar voor herstel door de originele eigenaar.

Onderaan dit artikel vindt u een overzicht van de domeinextensies waarvoor een quarantaineperiode geldt. Ook treft u hier de bijbehorende kosten aan voor het eventueel verlengen van de domeinnaam na opzegging.
Extensie Tijdsduur quarantaine Kosten voor herstel
.nl 40 dagen € 50,- excl. btw
.com 30 dagen € 135,- excl. btw
.net 30 dagen € 135,- excl. btw
.org 30 dagen € 135,- excl. btw
.be 40 dagen € 50,- excl. btw
.eu 40 dagen € 50,- excl. btw
.org 30 dagen € 135,- excl. btw
.biz 30 dagen € 135,- excl. btw
Overige - op aanvraag
De in het bovenstaande overzicht genoemde kosten zijn excl. 21% BTW en indicatief. Neem alstublieft contact met ons op voor de actuele prijzen of voor de prijs van een hierboven niet vermelde domeinextensie.

Uit quarantaine verhuizen

Als u een domeinnaam die in quarantaine staat wilt verhuizen, zijn er verschillende opties die u kunt overwegen:
  1. U kunt de domeinnaam verlengen bij uw huidige provider en deze daarna verhuizen. Dit brengt meestal extra kosten met zich mee.
  2. U kunt wachten tot de domeinnaam verloopt en proberen deze opnieuw te registreren. Let wel, er bestaat een risico dat iemand anders de domeinnaam in de tussentijd registreert.
Houd er rekening mee dat sommige domeinextensies, zoals .com, na verlenging een bepaalde periode niet verhuisd kunnen worden. Voor een .com domeinnaam is deze zogenaamde "grace periode" 90 dagen. Dit is belangrijk om in gedachten te houden als u overweegt de domeinnaam bij uw huidige provider te verlengen.

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024

Zoeken