Uitleg over monitoring (Managed VPS)

Artikelen Algemeen Uitleg over monitoring (Managed VPS)
Wanneer u kiest voor een Managed VPS-pakket bij ons, garanderen we continue monitoring van uw server. Dit houdt in dat wij elke minuut de beschikbaarheid en prestaties van uw server controleren op ruim 100 punten.

Bij het signaleren van een probleem of een dreiging, ontvangen wij direct een melding. We ondernemen dan zo snel mogelijk actie om het probleem te verhelpen of te voorkomen.

Dit omvat maatregelen tegen diverse problemen, zoals aanvallen op uw server, het volraken van de opslagcapaciteit, het vastlopen van diensten zoals Apache en MariaDB, of een hoge serverbelasting.

Monitoring bekijken

Volg het onderstaande stappenplan om een deel van de monitoringgegevens van uw server te bekijken:
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op MANAGED VPS
  3. Klik in het submenu op MONITORING
  4. Klik in het overzicht aan de rechterkant van de pagina onder het kopje Managed VPS pakketten op de server waarvan u de monitoring gegevens wilt bekijken

Monitoring en Actuele status

Monitoring Bovenaan de pagina vindt u het IPv4- en IPv6-adres van de server, het up-time percentage van de server sinds de levering, de load average (een getal dat de gemiddelde belasting van uw server aangeeft) op dat moment, en de actuele beschikbaarheidsstatus.

De grafiek daaronder toont de beschikbaarheid van uw server gedurende de afgelopen 30 dagen, evenals de huidige status van verschillende draaiende services zoals SSH, web, database, e-mail en het controlepaneel. In de grafiek staat een gele lijn voor ’checks warn’ en een rode lijn voor ’checks error’.

Een gele lijn (’checks warn’) duidt op een moment waarop er een probleem op de server dreigde. Wanneer dit probleem niet op tijd werd opgelost, wordt dit gevolgd door een rode lijn (’checks error’), wat aangeeft dat de server daadwerkelijk offline is gegaan.

Incidenten overzicht

Incidenten Onder het kopje Incidenten vindt u een overzicht van de ’checks warn’ (gele lijn) en ’checks error’ (rode lijn) momenten, zoals ook getoond in de grafiek. Dit overzicht bevat het tijdstip van de melding, de tijdsduur van de melding en de serverbelasting op het moment van de melding.

Geschiedenis rapportage

Geschiedenis Onderaan de pagina vindt u onder het kopje Geschiedenis een beschikbaarheidsrapport van de afgelopen 30 dagen. Dit rapport omvat onder andere het aantal uitgevoerde controles en de frequentie waarmee de status ’up’ (online), ’warn’ (mogelijke problemen) en ’down’ (offline) is gerapporteerd.

Andere gegevens in dezelfde tabel tonen de gemiddelde serverbelasting en het behaalde up-time percentage op de betreffende datum.

Bijgewerkt op: 12-01-2024 Bijgewerkt op: 12-01-2024