DNS zone wijzigen

Handleidingen Domeinnaam DNS zone wijzigen
Belangrijk! Dit helpdeskartikel is bedoeld voor losse domeinnamen die niet aan een webhostingpakket of server zijn gekoppeld. Gebruik dit stappenplan niet voor domeinnamen die wel gekoppeld zijn.
Als uw domeinnaam aan een webhostingpakket is gekoppeld, kunt u de volgende stappenplannen volgen om de DNS-zone te wijzigen:

DNS zone wijzigen

Als u een losse domeinnaam bezit, kunt u het onderstaande stappenplan volgen om de DNS-zone te wijzigen. Zorg ervoor dat DNS-beheer ingeschakeld is:
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op Domeinnamen
  3. Klik in het overzicht onder het kopje Domeinnamen op de domeinnaam waarvan u de DNS zone wilt wijzigen
  4. Onderaan de pagina kunt u de DNS zone van de desbetreffende domeinnaam wijzigen
    • Gebruik het veld Kopieer gegevens van om de DNS zone van een andere domeinnaam over te nemen
    • Gebruik het veld TTL voor alle records om de TTL waarde voor alle DNS records te wijzigen
    • Gebruik het veld Herstel van vorige versie om eerdere versies van de DNS zone te herstellen
    • Klik op Verwijderen het prullenbak-icoon achter een DNS record om deze te verwijderen
    • Verander de waardes van de DNS records welke u wilt wijzigen
    • Klik op Toevoegen het plus-icoon om een nieuw DNS record toe te voegen
  5. Klik tot slot op de knop Wijzigen om uw wijzigingen toe te passen Wijzigen
De DNS-zone is nu gewijzigd. Afhankelijk van uw TTL-instellingen kan het enkele minuten tot enkele uren duren voordat de wijziging door alle providers is overgenomen.

DNS beheer inschakelen

Volg het onderstaande stappenplan om DNS-beheer voor een domeinnaam in te schakelen. Let op: eventuele nameserver-instellingen zullen hierbij verloren gaan.
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op Domeinnamen
  3. Klik in het overzicht onder het kopje Domeinnamen op de domeinnaam waarvoor u DNS beheer wilt inschakelen
  4. Klik onder het kopje Nameservers op DNS beheer inschakelen DNS beheer inschakelen
  5. Kies bij het veld een domeinnaam waarvan u de DNS records wilt kopiëren (niet verplicht)
  6. Klik tot slot op de knop Inschakelen Inschakelen
Ga nu terug naar het stappenplan "DNS zone wijzigen" om de DNS-zone van de geselecteerde domeinnaam te wijzigen.

Bijgewerkt op: 08-01-2024 Bijgewerkt op: 08-01-2024