Domeinnaam contact toevoegen

Handleidingen Domeinnaam Domeinnaam contact toevoegen
Een domeinnaam contact is een sjabloon dat contact- en adresgegevens bevat en kan worden gebruikt om een domeinnaam te bestellen of te wijzigen. Een domeinnaam wordt altijd op naam van de eigenaar besteld.

Door een domeinnaam contact aan te maken, hoeft u de contact- en adresgegevens slechts één keer op te geven en kunt u deze gemakkelijk meerdere keren gebruiken.

Volg het onderstaande stappenplan om een nieuw domeinnaam contact toe te voegen:
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op Domeinnamen Domeinnamen
  3. Klik in het submenu op Contacten Contacten
  4. Klik op de knop Nieuw contact toevoegen Nieuw contact toevoegen
  5. Vul het formulier als volgt in:
    • Vul bij het veld Uw kenmerk een eigen gekozen kenmerk in waaraan u het contact kunt herkennen
    • Vul bij het veld Bedrijfsnaam de bedrijfsnaam van het contact in (niet verplicht)
    • Vul bij het veld KVK nummer het Kamer van Koophandel nummer van het contact in (niet verplicht)
    • Vul bij het veld BTW nummer het BTW nummer van het contact in (niet verplicht)
    • Vul bij het veld Voorletters de voorletters van het contact in
    • Vul bij het veld Achternaam de achternaam van het contact in
    • Vul bij het veld Adres de straatnaam en het huisnummer van het contact in
    • Vul bij het veld Postcode de postcode van het contact in
    • Vul bij het veld Plaats de woon- of vestigingsplaats van het contact in
    • Kies bij het veld Land het land van herkomst van het contact
    • Vul bij het veld E-mailadres het e-mailadres van het contact in
    • Vul bij het veld Telefoonnummer het telefoonnummer van het contact in, alleen cijfers zijn toegestaan (bijvoorbeeld: 0101234567 of 0612345678)
  6. Klik op de knop Toevoegen Toevoegen
Het domeinnaam contact wordt nu aangemaakt. Klikt in het rechtermenu onder het kopje Contacten op het zojuist aangemaakte domeinnaam contact om de status te bekijken.

Zodra het domeinnaam contact de status gebruiksklaar heeft kunt u deze onder andere gebruiken om een domeinnaam te bestellen of een domeinnaam te wijzigen.
Let op: Het is niet toegestaan om een fictief domeinnaam contact te gebruiken. Als u een domeinnaam "anoniem" wilt vastleggen dan kunt u hierover contact met ons opnemen.
In verband met de AVG/GDPR wetgeving worden er standaard, in de meeste gevallen, geen persoonsgegevens getoond in de WHOIS resultaten van een domeinnaam.