Domeinnaam vergrendelen of ontgrendelen

Handleidingen Domeinnaam Domeinnaam vergrendelen of ontgrendelen
Zoeken
Bepaalde domeinextensies kunnen worden vergrendeld, waardoor het niet mogelijk is om de domeinnaam te verhuizen totdat de vergrendeling is verwijderd.
Ter info: .com, .net, .org domeinnamen kunnen bijvoorbeeld worden vergrendeld of ontgrendeld.
Volg het onderstaande stappenplan om een domeinnaam te vergrendelen of te ontgrendelen:
  1. Ga naar Mijn Xynta en log in met uw e-mailadres en wachtwoord Inloggen Mijn Xynta
  2. Klik bovenaan de pagina op Domeinnamen
  3. Klik in het overzicht onder het kopje Domeinnamen op de van uw domeinnamen welke u wilt vergrendelen of ontgrendelen
  4. Klik op de knop Beheren Domeinnaam Beheren
  5. Klik vervolgens op de menuoptie Vergrendelen of Ontgrendelen, afhankelijk van de actie die u wilt uitvoeren (Als de domeinnaam al vergrendeld of ontgrendeld is gebeurt er na het klikken op de optie niets.)
    Let op: Als deze opties niet worden weergegeven, is het niet mogelijk om de domeinnaam te vergrendelen of ontgrendelen. Bij alle ondersteunde domeinextensies worden de opties weergegeven.
De domeinnaam is nu, afhankelijk van uw keuze, vergrendeld of ontgrendeld.